Ghost Recon Breakpoint verschijnt op 4 oktober

Ubisoft heeft zojuist veel details vrijgegeven van hun nieuwe titel: Ghost Recon Breakpoint. De game is een direct vervolg op Ghost Recon: Wildlands en laat je wederom in de huid kruipen van Nomad. Dit karakter speelde je ook in Wildlands en is wederom volledig aan te passen.

Zoals in onderstaande gameplay trailer te zien is ga je naar het fictieve eiland Auroa. Dit gebied is in het bezit van entrepreneur Jace Skell en als de Amerikaanse overheid verdachte activiteiten waarneemt, sturen ze jou erop af om onderzoek te doen. Daar kom je oog in oog te staan met Cole D. Walker, een voormalige Ghost die is overgelopen en nu leiding geeft aan de groep genaamd The Wolves.

De game kent veel verschillende omgevingen, van besneeuwde bergtoppen en broeiende vulkanen tot tropische jungles en modderige velden. Deze omgevingen kunnen ook een groot gevaar vormen, want verwondingen en uitputting zijn gevaarlijker dan ooit. Je dient soms te rusten of water te drinken om aan te sterken.

De omgevingen kunnen echter ook een voordeel bieden, want dankzij de Prone Camo-functie ben je bijna niet te zien als je op de grond ligt. Op deze manier kunnen je onder andere sluipen en snipen.

Ook zijn er nieuwe klasses beschikbaar in Ghost Recon Breakpoint. Assault en Sharpshooter-klassen zijn goed in schietactie, terwijl de Panther het van stealth moet hebben, onder andere door gebruik te maken van rookgranaten. Een vierde klasse zal na de release worden toegevoegd.

Ghost Recon Breakpoint verschijnt op 4 oktober voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game is alleen te spelen of coöperatief tot en met vier spelers. Heb jij zin in de nieuwe Ghost Recon? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  mheiden21's avatar

  Zin in, op naar oktober!

 2.   
  Rolf31's avatar

  Mooi om na the Division 2 in coöp aan de slag te gaan

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Meer Wildlands dus. Setting lijkt in ieder geval iets ruwer en realistischer, wat naar mijn idee beter bij de franchise past.

  Wel weer jammer dat Ubisoft het maar niet leert met dat in scène zetten van multiplayer gameplay. Tenminste, ik ga ervan uit dat dit geen officiële voice acting is, maar een viertal trailer-acteurs dat gamers speelt zijn en klaarblijkelijk ook roleplayet als zijnde Ghosts. The plot thickens.