Heeft retailer GameStop nou een nieuwe Splinter Cell gelekt?

Het begint wellicht een beetje oud te worden, maar er is wederom een partij die “misschien” een nieuwe Splinter Cell-game heeft gelekt. Deze keer is het de Amerikaanse winkelketen GameStop die zijn mond voorbij praat en dat allemaal terwijl het eigenlijk alleen maar een stuk speelgoed tracht te slijten.

Nu betreft het niet zomaar een stuk speelgoed, maar een replica van Sam Fishers nachtkijker. Oplettende fans zullen zich wellicht nog wel kunnen herinneren dat Sams kenmerkende groene goggles vlak voor E3 ook al bij een online retailer verschenen, waarvan de pagina direct weer offline werd gehaald. Ook in dit geval is de link weer onbereikbaar. Gelukkig is daar Reddit, waar een screenshot terug te vinden is.

Nu is die hele nachtkijker an sich niet zo heel spectaculair, want het ding ziet er echt uit als een chinees stuk speelgoed, maar het het vooral de omschrijving eronder die wat vraagtekens oproept. Daarin wordt namelijk gerefereerd naar “the 10th release on the horizon”. Dat zou dus betekenen dat er een nieuwe Splinter Cell-game op komst is, iets waar de fans al jaren naar smachten. Splinter Cell: Blacklist stamt namelijk alweer uit 2013.

Nu kan het zijn dat GameStop zich hier helemaal vergist, al is het natuurlijk wel vreemd dat er wéér een “lek” is welke meteen verwijderd is. Zelfs Ubi-personeel teaset er aardig mee, al wordt ook dat meteen weer ontkracht. Nu is het wel zo dat Ubisoft al te kennen heeft gegeven dat er iets met de Splinter Cell-franchise gedaan wordt, al wordt het resultaat daarvan anders dan wat we gewend zijn. Daarnaast heeft Yves Guillemot ook aangegeven dat de ontwikkelteams enigszins huiverig zijn voor het ontwikkelen van een nieuwe Splinter Cell omdat de fans na Blacklist vooral wilden dat er niet te veel veranderde aan de serie, terwijl ontwikkelteams juist vooruitstrevend wensen te zijn.

“When you create a game, you have to make sure you will come with something that will be different enough from what you did before. Last time we did a Splinter Cell, we had lots of pressure from all the fans saying, ‘Don’t change it; don’t do this; don’t do that.’ So some of the teams were more anxious to work on the brand.

“Now there are some things and some people that are now looking at the brand; taking care of the brand. At one point you will see something but I can’t say more than that. Also because of Assassin’s Creed and all the other brands taking off, people wanted to work on those brands more. so we have to follow what they like to do.”

Hoe het ook zij, we zullen gewoon moeten wachten op een antwoord van Ubisoft en die lijkt de lippen stijf op elkaar te houden. Maar waar rook is, is vuur. Zit jij op een nieuwe Splinter Cell te wachten of was jij er na Blacklist wel klaar mee?

 1.   
  Zwezinni's avatar

  @Sander Klijn: Ik zie dit eigenlijk ook echt nog gebeuren ja

 2.   
  mmx's avatar

  Kan ik al pre order en Patrick? Grapje ,maar hoor maar ik hoop dat het een keer waar is.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  hmmm denk niet

 4.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Sander Klijn: Dat ze dan een tof ogende VR-headset van die nachtkijker zouden maken…

 5.   
  Anoniem-1607826197's avatar

  Uiteraard is dit bewust gedaan om te hinten naar VR. de ontwikkelaars willen vooruitstrevend zijn .. lees VR. Daarom wachten we al die jaren op de bredere acceptatie van deze techniek. Dat is al jaren het streven.. nu even zien hoe de fans reageren.. want die zijn zo kritisch en dus lekken we wat en nemen de reacties mee in de ontwikkeling.. masseren we ze vast richting acceptatie.