Wordt volgende Splinter Cell een mobiele game?

Een van de trends die gamers absoluut niet zien zitten, maar die voor ontwikkelaars tóch bakken met geld opleveren, is de stap naar mobiele platformen. Blizzard zag Diablo Immortal als het hoogtepunt van BlizzCon 2018 en Electronic Arts vond het wel een goed idee om Command & Conquer naar iOS en Android te brengen in de vorm van Rivals. Helaas lijkt ook Ubisoft zich bij die trend te voegen: in een interview met het Chinese GamerSky zei directeur Yves Guillemot dat er aan een experimentele Splinter Cell-ervaring wordt gewerkt.

Specifiek zei Guillemot dat er wordt geëxperimenteerd met “meer apparaten”. Aangezien Splinter Cell traditioneel al op pc en consoles verscheen, trekken veel mensen de conclusie dat hij hiermee verwijst naar mobiele apparaten. Eerder kondigde Ubisoft al Tom Clancy’s Elite Squad aan, een mobiele game waarin onder meer The Division, Ghost Recon en, jawel: Splinter Cell samenkomen.

Een andere optie is echter dat Splinter Cell virtual reality aandoet. Eerder dit jaar kondigde Oculus-eigenaar Facebook namelijk aan dat Ubisoft een deal had gesloten om Assassin’s Creed én Splinter Cell naar Oculus VR te brengen. Het zou dus kunnen dat Guillemot hiernaar verwees met “meer apparaten”. Alleen de tijd zal het leren.

Dat Ubisoft aan een nieuwe Splinter Cell werkt, staat nu dus vast. Het is alleen de vraag of dit project de vorm aanneemt waar veel gamers op hopen.

  1.   
    mmx's avatar

    Ik hoop op een PS4 of misschien wel een PS5 game ,ik kijk even vooruit dus .Zou wel tof zijn.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Gvd, DON’T be an EA Ubisoft!! 😡