Command & Conquer: Rivals onthuld; publiek is zeer teleurgesteld

Een verrassende onthulling tijdens EA Play van vandaag; de populaire Command & Conquer-franchise gaat namelijk mobiel met het gloednieuwe Command & Conquer: Rivals. Hoewel de game vrij spectaculair werd onthuld, volledig met een langdurig live-gevecht met shoutcasters, lijkt het grote publiek totaal niet te spreken over de nieuwe draai van de geliefde RTS-reeks.

Command & Conquer is voor velen een legendarische strategieserie, dus wordt de stap naar het ietwat simpelere smartphone-platform niet met open armen ontvangen. Op YouTube wordt de Command & Conquer Reveal Trailer massaal afgebrand, en dat valt ook te zien aan het totaalaantal duimpjes omlaag.


Momenteel wegen ruim drieduizend dislikes zwaar tegenover nog geen tiende aan dat aantal likes voor de cinematische onthulling. Een vertoning als deze doet ergens denken aan de online backlash die Activision ooit ontving met de eerste trailer van Call of Duty: Infinite Warfare, die op YouTube ook niet op veel enthousiasme kon rekenen.

Command & Conquer: Rivals krijgt dezer dagen wél al snel een publieke testfase op Android, waarvoor smartphone-gamers zich nu al kunnen registreren middels Google Play. Het gratis te spelen mobiele spelletje moet later dit jaar officieel verschijnen op zowel Android als iOS.

 1.   
  mattioza's avatar

  Tja dat zat eraan te komen, ze hadden nooit de naam Command & Conquer mogen gebruiken voor deze game. Was te denken dat het haatgevoelens ging oproepen bij de fans van de oorspronkelijke franchise. Dat buiten beschouwing gelaten, het zou wel een populaire mobiele game kunnen worden, het bevindt zich een beetje in het ‘Clash Royale’ straatje.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Ik denk inderdaad dat het voor veel mensen kwalijk is dat men de Command & Conquer-naam heeft gebruikt, terwijl dit voor veel mensen een heel erg nostalgische serie is. Voor mij ook, ik ben groot geworden met C&C: Generals, dus ik vind het jammer dat dit de richting is die EA heeft ingeslagen met de franchise. Het is gewoon een mobiel spelletje dat weinig tot niets anders doet dan andere games voor iOS en Android, waar Command & Conquer juist zo invloedrijk is geweest in het RTS-genre.

 3.   
  mattioza's avatar

  MikeGevers schreef, "Ik denk inderdaad dat het voor veel mensen kwalijk is dat men de Command & Conquer-naam heeft gebruikt, terwijl dit voor veel mensen een heel erg nostalgische serie is. Voor mij ook, ik ben groot geworden met C&C: Generals, dus ik vind het jammer dat dit de richting is die EA heeft ingeslagen met de franchise. Het is gewoon een mobiel spelletje dat weinig tot niets anders doet dan andere games voor iOS en Android, waar Command & Conquer juist zo invloedrijk is geweest in het RTS-genre. "

  Zeer begrijpelijk, zag het tijdens de gameplay ook niet aankomen dat het een Command & Conquer ging worden, toch wel een marketing foutje in mijn ogen. Maar goed die groep is sowieso al toxic op EA, vanwege het jaren niet uitbrengen van een Command & Conquer voor PC. Het geeft nu ook een beetje een vertekend beeld, aangezien de belangrijkste doelgroep, kids van 12-14 jaar die tegenwoordig helemaal into dergelijke mobile RTS games zijn, niet bepaald kunnen beschouwen als de grootste volgers van E3.

 4.   
  joep klinkenberg's avatar

  Ik neem het ea kwalijk dat ze deze naam gebruiken. C&C 3 is mijn eerste echt game waar ik echt fan van was.
  Schande dat dit zo gaat bij ea anno 2018 😥 !!

 5.   
  kiesmaarwa's avatar

  Niemand wilde dit 🙁 Mijn 10-jarige ik huilt vandaag. Waarom misbruik je de C&C naam hiervoor? Het had net zo goed een willekeurige naam kunnen hebben.. We zijn op het punt gekomen dat er een Partij van de Gamers opgericht moet worden, die misdaden tegen de gamer tegengaat.

 6.   
  Tom's avatar

  Het verergert ook nog eens flink. Inmiddels staan 960 likes tegenover 17K aan dislikes. De haatlocomotief draait op volle toeren, zo te zien.

  Benieuwd hoe deze situatie verder escaleert, vooral gezien Electronic Arts waarschijnlijk te veel eergevoel heeft om het hele project maar te annuleren.

 7.   
  mattioza's avatar

  Tom schreef, "Het verergert ook nog eens flink. Inmiddels staan 960 likes tegenover 17K aan dislikes. De haatlocomotief draait op volle toeren, zo te zien.
  Benieuwd hoe deze situatie verder escaleert, vooral gezien Electronic Arts waarschijnlijk te veel eergevoel heeft om het hele project maar te annuleren. "

  Kan mij niet voorstellen dat ze nu nog de naam gaan aanpassen, al zou het wel goed zijn voor de goeie vrede. Mocht het niet de naam Command & Conquer gehad hebben, zou er geen haan om gekraaid hebben. Maar dan zou EA ook onrechtstreeks toegeven dat ze fout waren, en het eerder een truc was om oude fans van de franchise naar de game te lokken.