Gratis Dead Cells: Rise of the Giant-uitbreiding gevierd met animatie

De Franse, onafhankelijke ontwikkelstudio Motion Twin zit niet stil rondom hun succesformule van de afgelopen jaren. Dead Cells is en blijft een indie-hit, en zelfs dán blijven de Fransozen druk in de weer om gratis content uit te blijven rollen. Na een kosteloze Custom Mode verschijnt nu ook de Rise of the Giant-uitbreiding voor allereerst de pc-platformen.

Pc-gamers met een Dead Cells-verslaving kunnen die vanaf nu voeden met meer wapens, unieke skins en uiteraard een compleet nieuwe omgeving en vele nieuwe vijanden. Als klap op de vuurpijl schijnt ook een vriendelijke uil je voortaan bij te kunnen staan in je avonturen.

De gratis uitbreiding werd gevierd met een Rise of the Giant Animated Trailer, in dezelfde stilistische vormgeving als die van de Launch Trailer van vorige zomer:

Niet alleen een fraai stukje animatievideo, maar ook een compleet nieuw lied van componist Yoann “Valmont” Laulan, die ook verantwoordelijk was voor de rest van Dead Cells‘ meeslepende soundtrack.

Uiteraard bleef het niet bij die kundige animatie. Motion Twin deed er nog een schepje bovenop en liet meer van de in-game nieuwigheden zien met een eigen Rise of the Giant Gameplay Trailer, waarin onder meer tal van verse vijanden en andere nieuwigheden voor Dead Cells te vinden zijn:

De gratis Rise of the Giant-content is nu binnen te halen op digitale pc-platformen (zoals Steam en GOG.com), maar een verschijning voor de console-versies blijft voorlopig nog uit. Daarover lijkt Motion Twin vragen voorlopig te ontwijken, maar geduld is een schone zaak. Net als ijzersterke indie-games maar gratis blijven voorzien van uitbreidingen, overigens.

Recentelijk deed Motion Twin wél uitspraken over de verkoopcijfers van hun geliefde spel. Op de Game Developers Conference liet het ontwikkelteam weten dat Dead Cells 1 miljoen keer verkocht was.

Meer weten over de pittige “Roguevania” van Motion Twin? Lees ook onze lovende Dead Cells review of schuif aan bij onze bespreking per videoreview.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren