Dead Cells’ veertiende update brengt eindelijk dé pan

Ruim een jaar na release blijft het gevierde Dead Cells nog steevast groeien. Sinds gisteravond is Update 14 een feit voor de Steam-versie van het spel, die wederom de nodige ingrepen maakt én extra content richting de Metroidvania slingert.

Met een edgy subtitel als “Who’s the Boss” doet Update 14 ingrepen om Dead Cells ietwat te versoepelen voor nieuwere spelers. Op kundige wijze worden aanvalspatronen van toekomstige eindbazen alvast “verklapt” in de reguliere levels, zodat beginners op een minder zure manier kunnen leren van hun fouten — en hoe ze die voortaan kunnen voorkomen.

Nog altijd trial and error dus, maar nu komt je complete ondergang niet zó maar uit het niets opduiken.

Over de vernieuwing wordt gesproken in een zesde “vlog” van Motion Twin zelf. Wederom een poging van de Franse ontwikkelstudio om Dead Cells-liefhebbers te voorzien van een vaste videoproductie op YouTube, al blijft het nog maar de vraag hoe lang ze het ditmaal volhouden:

Maar, misschien nog wel de belangrijkste toevoeging van het jaar; Update 14 brengt Dead Cells-fanaten ein-de-lijk waar ze al sinds release om smeken. Het wapen der wapens is hier: de “Vorpan” is gearriveerd.

Wat ooit begon als een visueel geintje in Dead Cells’ eerste Animated Trailer, werd uiteindelijk het ultieme verzoek van de spelersgemeenschap. In de animatievideo is te zien hoe de naamloze protagonist, na een aantal blunders, huishoudt met niets minder dan een doodnormale pan. En precies die gietijzeren pan, bleek natuurlijk niet aanwezig te zijn in de daadwerkelijke game.

Onacceptabel.

Het kostte Motion Twin maar een goed jaar na release, maar de iconische pan is inmiddels een realiteit in Dead Cells, te beginnen met de Steam-versie dan.

Of het “wapen” daadwerkelijk nut heeft tussen gigantische bijlen en explosieve schuttersbogen, dat is nog maar de vraag, maar Motion Twin verdient zonder twijfel een welgemeend compliment voor hun doorzettingsvermogen en toewijding aan hun trouwe fans, met wederom een mooie knipoog in de loeizware game.

Dead Cells verscheen oorspronkelijk op 7 augustus 2018, voor pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De kersverse veertiende update is momenteel live op de Steam-versie van het spel, maar wordt zo snel mogelijk gevolgd door alle andere ports.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren