Dead Cells vanaf nu ook te downloaden op iOS

Wil je ook in de bus, trein of op het strand continu vallen, sterven en weer opstaan? Dan kan dat vanaf vandaag met Dead Cells op iOS. De populaire roguelike culthit van vorig jaar stond al langer te verschijnen op smart-apparaten, maar een versie voor iPhone en iPad werd vandaag dan definitief online geslingerd.

Opmerkelijk detail is de prijs die ontwikkelaar Motion Twin op het product plakte. Enkele maanden geleden ging men nog uit van de richtprijs van een tientje, waar het nu klaarblijkelijk om een schappelijke acht dollar zou gaan.

Tegen die drie koppen koffie krijg je “de complete Dead Cells-ervaring” op mobiel, al is nog onduidelijk in hoeverre deze versie synchroon loopt met de pc- en console-versies van de game, die nog altijd actief geüpdatet worden.

Op selectieve Apple-apparaten is het mogelijk om de game van een standaard 30 frames per seconden te unlocken tot 60 frames, al is het nog maar de vraag hoe leuk je ingebouwde batterij dat gaat vinden.

Naast kleine tweaks in het overkomen en besturen van Dead Cells, is de game uiteraard ook te spelen met een externe controller. Vrijwel elke MFi-goedgekeurde controller zou daarbij moeten volstaan, aldus de beschrijving op de officiële app-pagina.

Ongeacht optimalisatie (of veelgevraagde update over de Android-port) komt de “Roguevania” wel stevig binnen op de App Store van Apple. Op moment van schrijven heeft Dead Cells in luttele uren al een tweede plek verdiend in de categorie “Role Playing”.

  1.   
    Derocker1000's avatar

    Ideale game om even snel tussendoor op te nemen voor op een smartphone. Ik geniet nog vaak van de Switch versie. 🙂