Aanstaande mega-update van Sea of Thieves onthuld met epische trailer

Sinds gisteren is Sea of Thieves officieel één jaar oud en dat wordt natuurlijk al uitgebreid gevierd met gratis presentjes voor beginnende én ervaren piraten, maar daar stopt de game absoluut niet. Ontwikkelstudio Rare doet nu ook groots uit de doeken wat ná dit eerste jaar te wachten staat voor de piratensimulator, en dat is nogal wat.

Aan de hand van de gloednieuwe Anniversary Update trailer worden wederom een aantal gratis uitbreidingen voor de online wereld aangekondigd voor 30 april aanstaande. Daaronder vallen uiteraard de reeds aangekondigde updates als The Arena, maar ook meer…

The Arena, en dan nog wat…

De échte Anniversary Update voor Sea of Thieves staat dus pas 30 april te verschijnen. Maar dat blijkt geen schamele punt-nul-patch. Naast de langverwachte komst van The Arena maakt de Anniversary Update ook ruimte voor het eerder door datamining aangetroffen vissen en koken én een vergrote focus op Voyages, die nu meer en meer met verhalende elementen gaan werken.

Vissen en koken

Onder het bewind van Hunter’s Call wordt een vijfde Trading Company opgegooid, die (zoals het gerucht al ging) een nadruk legt op het zelf vissen en bereiden van nieuwe voedingsbronnen.

In tegenstelling tot wat eerst gedacht werd, kunnen spelers straks ook aan boord vissen, zelfs wanneer de boot op volle vaart door de golven knalt.

De komst van het vissen en koken werd door Rare zelf ook al stilletjes aangekondigd, nadat een recente update plots meer opslagtonnen voor voedsel aanmaakte, ook al werd er destijds (nog) geen ander soort voedsel geïmplementeerd.

Meer verhalen

Ondertussen wordt een nieuwe soort Voyages opgegooid onder de noemer Tall Tales, die een eerste reeks meer verhaalgebonden avonturen aanlevert in “Shores of Gold”. De verwachting geldt dat er later meerdere aktes van deze Tall Tales verschijnen, elk uiteraard met hun eigen narratief.

Volgens Rare’s executive producer Joe Neate zijn dit de eerste stappen om de achtergrondverhalen van Sea of Thieves (eindelijk) eens naar de voorgrond te brengen en speelbaar te maken.

Creatief met destructie

Als klap op de vuurpijl komen ook de eerder aangevraagde features als harpoengeweren en creatievere vernietiging van de schepen tevoorschijn met de Anniversary Update. Pin bijvoorbeeld een vijandige Megalodon aan je boot met een gigantisch haakgeweer, of richt je kanonnen op andermans masten en belaag schepen op nieuwe manieren.

Beide aanpassingen werden al eens democratisch voorgesteld door de community, waarbij Rare liet weten aandachtig te luisteren. Gedurende de afgelopen maanden werden de harpoenen al voorzien van een lichte teaser, toen plots bleek dat alle schepen voorop een onverwachtse uitsparing toonden.

Voor meer informatie en de achterliggende visie van de gigantische update doe je er goed aan bovenstaande Developer Update van Rare zelf door te kijken. Is dat too long, didn’t watch voor je, dan kun je terecht op de officiële Anniversary Update-webpagina.

Ook op Gamersnet zie je de komende tijd ongetwijfeld meer langskomen over Sea of Thieves én de aanstaande Anniversary Update van eind volgende maand. Volg ons en vaar mee richting meer unieke content rondom het Year Two van de zeewereld…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren