Sea of Thieves viert eerste verjaardag met patch 1.4.5 vol presentjes

Het is een feestelijke dag op zee, want Sea of Thieves is jarig! Met ingang van vandaag is Rare’s piratensimulator precies één jaar oud, en uiteraard wordt dat in-game gevierd.

Niet alleen worden alle zeelieden getrakteerd op een gouden hoed én set kanonnen, ook rolt Rare patch 1.4.5 voor Sea of Thieves uit. Daarin zitten wederom nieuwe Mercenary Voyages vol unieke uitdaging, met bijbehorende beloningen. Als altijd zijn die time limited om te behalen en te verzilveren.

Gamers die gedurende Sea of Thieves’ eerste jaar succesvol Pirate Legend zijn geworden, worden al helemaal in de watten gelegd. Voor hen zijn tal van gouden wapens, gereedschappen en zeilen te claimen, exclusief voor “Year One Legends”.

Daarnaast brengt de traktatie-update ook een aantal voorheen aangekondigde features mee. Wederom is de omstreden combat getweaked, doet een extra Skeleton Fort zijn intrede én ondersteunt de Xbox One nu ook input van muis en toetsenbord.

In alle verjaardagsdrukte ontstonden ook berichten over gamers die hun beloningen (nog) niet konden verzilveren, maar Rare verzekert: geduld loont. Alle rechtmatig verdiende goedheden moeten voor aanstaande maandag netjes op je piratenprofiel staan.

Ook buiten Sea of Thieves om wordt de verjaardag van de game goed gevierd. Rare leverde nog eens 14 Sea of Thieves gamerpics aan voor je Xbox Live-account, alsmede (op o.a. Spotify) streambare versies van de epische “We Shall Sail Together” themamuziek.

Voor alle veranderingen in en rondom de game kun je ook terecht op de officiële Sea of Thieves release notes.

 1.   
  Mike2165's avatar

  Update is ongoing.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Mercenary Voyages lijken langzaam maar zeker een beetje de standaard te worden. Als ze daarvan elke twee weken weer drie nieuwe uitrollen, ben je eerder zoet aan die avontuurtjes (+ langere Athena’s) dan dat je ooit nog terecht moet bij de “reguliere” Voyages.

  Als ze daar de komende paar updates nou eens wat meer verhalen in pompen of wat meer lore tastbaar maken, dan zit het naar mijn idee helemaal goed voor een tweede jaar.

  Okay, én de huisdieren en het vissen nog. Dan ben ik tevree.