Sea of Thieves: The Arena wordt vijfde gratis update op zee

Battle Royale zou te makkelijk zijn in Sea of Thieves, en daarom komt ontwikkelaar Rare op de proppen met een andere “geconcentreerde compitiedrang”. Zojuist werd op de X018-persconferentie een aanstaande update voor de piratensimulator onthuld: The Arena.

Sea of Thieves: The Arena moet als een snellere, meer competitief geschapen modus binnen het spel worden, zo legde executive producer Joe Neate tijdens de onthulling uit. Als een on-demand gevecht buiten de doorlopende online wereld, is dit een nieuwe speelstijl waar Rare in de toekomst meer op uit wil breiden.

Daarbij hoort natuurlijk wel een fysieke plek om rivaliserende piraten te treffen, en juist daarvoor wordt met de aanstaande update een nieuwe taverne-omgeving in de formule gemengd.

De nieuwe modus werd, uiteraard in typerende Sea of Thieves-stijl, uit de doeken gedaan met een The Arena Announce Trailer, met alvast een voorproefje op alle high risk, high reward consequenties die de uitrbeiding meeneemt.

Sea of Thieves: The Arena moet begin 2019 verschijnen als gratis update voor de shared world zeeën. De uitbreiding kenmerkt de vijfde grote update sinds Sea of Thieves‘ release op Xbox One en Windows 10 van 20 maart jongstleden.

Sinds de lancering van Sea of Thieves maakt de game onderdeel uit van de Xbox Game Pass-catalogus, met cross-play functionaliteiten tussen beide platformen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren