Ook Minecraft vanaf 4 april gratis in Xbox Game Pass

Het Xbox-kamp blijft hard klussen aan de eigen Xbox Game Pass, de abonnementendienst voor Xbox-games. Verscheen eerder dit jaar nog Shadow of the Tomb Raider en Just Cause 4 in die budgettaire catalogus, komt daar vanaf 4 april ook Minecraft bij.

Geen grote verrassing vanuit de groene kant van onze industrie: het populaire Minecraft is al jaar en dag het eigendom van Microsoft, die er nog altijd bakken met ondersteuning voor opgooit.

Op voorgaande E3-persconferenties was Minecraft bijna altijd wel een prominent paradepaard voor het Microsoft en Xbox, waarmee een komst naar de Game Pass (nu zo om en nabij het nieuwe Xbox-credo) niet bepaald ondenkbaar was.

Middels de Inside Xbox-uitzending maakte Xbox het heugelijke nieuws zelf bekend. Daarbij werd uiteraard ook een momentje gegrepen om de aandacht te vestigen op een aanstaande update: Village & Pillage, die onder meer raids aan de blokkendoos toevoegt. Daarvoor werd echter nog altijd geen releasedatum voor die uitbreiding gegeven.

De Xbox Game Pass is gespreid over Xbox One en Windows 10 beschikbaar. Een eerste maand met de service kost momenteel één euro, daarna betaal je maandelijks 9,99 euro om de inbegrepen games te blijven spelen.

Tijdens de Inside Xbox-livestream werd onduidelijk of de Game Pass ook toegang geeft tot de Windows 10-versie van Minecraft, of enkel de Xbox One-editie.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren