Minecraft Nether Update heeft een releasedatum

Na ontiegelijk veel verschillende snapshots, die al in de maand februari van dit jaar verschenen, is het dan bijna zo ver. Mojang heeft eindelijk de releasedatum aangekondigd voor de Nether Update in Minecraft.

Vanaf 23 juni kan je, na het installeren van de 1.16.0 update, je Netherportaal eindelijk weer ontsteken om in de vernieuwde hel terecht te komen. Verwacht echter niet opeens Satan, er staan genoeg andere dodelijke monsters op je te wachten om je terug te sturen naar de Overworld.

De zombie pigman echter niet meer. Deze misbaksels worden dan vervangen met Piglins, een hostile mob die je alleen met rust laat wanneer je gouden bepantsering draagt. Goud is het nieuwe diamant. Toch?

Niet helemaal. Allereerst gaat diamant wel op zijn retour, het nieuwe Netherite is namelijk sterker dan deze kostbare edelsteen. Netherite is behoorlijk zeldzaam en alleen te vinden in, je raadt het al, the Nether. Daarnaast krijg je ook alleen maar één stukje scrap uit zo’n blok, terwijl je vier van deze scrap nodig bent om een Netherite ingot te maken. Toch moeten je tools en armour wel eerst van diamant zijn gemaakt voordat je deze kan omtoveren naar de Netherite tools.

Ook wordt een behoorlijke lading aan nieuwe biomes aan Minecraft toegevoegd. Het heeft er dus alle schijn van dat deze Nether update de blokkerige Minecraft wereld vanaf 23 juni geheel op zijn kop gaat zetten. Dan lanceert namelijk de update voor Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS, Android en zal gedurende de dag uitrollen voor Windows, Mac OS en Linux.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren