Morgenmiddag vindt speciale Pokémon Direct plaats

Pokémon-liefhebbers zaten er al een flinke poos op te wachten, maar de aankondiging lijkt nabij. Via officiële kanalen heeft de Pokémon Company laten weten dat woensdagmiddag om 15:00 uur een speciale Pokémon Direct plaatsvindt, met hoogstwaarschijnlijk een of meerdere belangrijke onthullingen in het verschiet.

De precieze inhoud van de Direct-uitzending is, zoals wel vaker het geval is, gehuld in mysterie, maar de speculatie roept unaniem om één ding: de aankondiging van een achtste generatie Pokémon, nota bene een nieuwe RPG (mét nieuwe Pokémon) voor Nintendo Switch.

Eerder liet Pokémon-ontwikkelaar Game Freak al weten dat de nieuwe Pokémon-RPG voor Nintendo Switch was uitgesteld naar eind 2019, maar zo onderhand zit natuurlijk een volwaardige aankondiging wel in het verschiet.

De kans is groot dat, nota bene op de internationale Pokémon Day het nieuwe, volwaardige deel in de Pokémon-franchise onthuld wordt. Pokémon Sun & Moon, de laatste generatie, ligt immers ook alweer dik twee jaar achter ons…

Fans speculeren al langer over inhoud, gameplay-technische verandering en zelfs de locatie van de achtste generatie. De kans is groot dat de Pokémon Company nu eindelijk uitsluitsel biedt over dat hoe, wat en waar.

Daarbovenop is het niet onwaarschijnlijk dat de livestream verder uitgedost wordt met anders nieuws. Ook Pokémon GO streeft nog altijd voort, terwijl er kansen liggen voor updates en speciale uitvoeringen van bijvoorbeeld ook Pokémon Let’s Go.

Heb jij de wekker al gezet voor morgenmiddag, tegen 03:00 uur ’s middags? Tegen die tijd kun je natuurlijk live meekijken op (onder andere) Twitch, maar uiteraard zijn al het laatste nieuwtjes en trailers ook zo snel mogelijk terug te vinden, hier op Gamersnet.

Is jouw persoonlijke hype-trein al vertrokken? Zo ja, vergeet ook vooral niet je vooruitzichten, verwachtingen of dromen voor meer Pokémon met ons te delen…

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Met dank aan Joppe op Discord voor de snelle nieuwstip! 🙂

 2.   
  JoppeHi's avatar

  @Tom Kauwenberg: geen probleem 🙂

 3.   
  Mike2165's avatar

  Ben er straks bij om 03:00 ben toch altijd laat wakker, Bedankt voor de informatie, ga de switch even opladen voor het geval er iets te downloaden valt mischien wel een special mystery code voor let’s go you never know 😀

 4.   
  MikeGevers's avatar

  @Mike2165: Het gaat om 15:00 ’s middags, dus ik zou vannacht niet klaar gaan zitten 😉

  Overigens: mijn hypetrein is inmiddels al op stoom gekomen, laat die Direct maar komen!

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Excuses, foutje van mij! Conversietabel dacht schijnbaar PM in plaats van AM, dus het gaat inderdaad om morgenmiddag. Stond eventjes fout aangegeven in het bericht.

 6.   
  Mike2165's avatar

  @Tom Kauwenberg: hahah dacht al snachts te hebben gelezen maar goed dan zit ik morgen middag klaar hahaha

 7.   
  Linkje's avatar

  Tijd om de nieuwe Pokemon aan te kondigen! Ben benieuwd!

 8.   
  SaiyanMaster's avatar

  Oh yeahhhhh.