Britse verkoopcijfers Far Cry New Dawn veel minder dan voorgangers; Crackdown 3 flopt

De Britse gameverkoopcijfers van de afgelopen week zijn bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Far Cry New Dawn teleurstellend presteert in vergelijking met zijn directe voorgangers. Zo staan de fysieke verkopen van New Dawn in het Verenigd Koninkrijk gelijk aan slechts 13 procent van het aantal kopietjes dat in de openingsweek van Far Cry 5 werd verkocht.

Ook in vergelijking met de voorgaande Far Cry-spin-off, Far Cry Primal, weet New Dawn niet bepaald een deuk in het spreekwoordelijke pakje boter te slaan. De verkoopcijfers van New Dawn zijn slechts 25 procent van het aantal exemplaren dat er van Far Cry Primal werd verkocht in de openingsweek. Hoewel dit in enige mate goed gemaakt zal worden door de steeds verder stijgende verkoopcijfers van digitale games, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit het enorme gat weet te dichten.

Ook de rest van de top tien is niet zonder verrassingen. We zien natuurlijk usual suspects als Red Dead Redemption 2, FIFA 19 en Call of Duty: Black Ops 4, maar er ontbreekt ook een titel. Opvallende afwezige in de top tien is namelijk Crackdown 3. Hoewel de game vorige week verscheen, weet de Xbox One-titel de top tien in het geheel niet te behalen. Dat de game in ieder geval in fysieke versie niet vaak over de toonbank is gegaan, dat moge dus wel duidelijk zijn. Nu is Crackdown 3 natuurlijk speelbaar via Xbox Game Pass, maar dat weerhield bijvoorbeeld Forza Horizon 4 er in het verleden niet van om in de Britse charts te scoren.

De gehele Britse top tien gameverkopen van de afgelopen week ziet er als volgt uit:

1. Far Cry New Dawn
2. Metro Exodus
3. Red Dead Redemption 2
4. Jump Force
5. FIFA 19
6. Resident Evil 2
7. New Super Mario Bros. U Deluxe
8. Kingdom Hearts 3
9. Mario Kart 8 Deluxe
10. Call of Duty: Black Ops 4

 1.   
  mmx's avatar

  Dit hadden we al verwacht.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Ach ik vermaak me er prima mee, speelt lekker weg.

 3.   
  SaiyanMaster's avatar

  Zat eraan te komen. Had in mijn ogen een dlc moeten zijn van FC5 en geen stand alone.