Pc-systeemeisen Metro Exodus bekend

Nog heel even geduld en dan kunnen we eindelijk aan de slag met Metro Exodus. De game zal op 15 februari verschijnen, een week eerder dan oorspronkelijk in de planning stond.

Inmiddels is ook bekend geworden wat voor systeem pc-spelers in huis moeten hebben om de game soepel te laten draaien. 4K op 60fps zou geen probleem moeten zijn voor de zwaardere videokaarten, zoals de GeForce RTX 2080 Ti.

De aanbevolen systeemeisen zijn redelijk zwaar te noemen. 60fps op 1080p is haalbaar met een Intel Core-4770K of vergelijkbaar, 8GB RAM-geheugen en een GeForce RTX 2060-, of AMD RX Vega 56-videokaart. Heb je nog een oud beestje draaien, dan kun je op de laagste settings 30fps halen met een Intel Core i5-4440 of vergelijkbaar, 8GB RAM-geheugen en een GeForce GTX 1050 of AMD Radeon HD 7870 grafische kaart.

Metro Exodus zal ook ondersteuning krijgen voor de ray tracing-functionaliteit die in NVIDIA’s nieuwste RTX-videokaarten zit ingebakken. Dit houdt in dat afzonderlijke — en in soort zeer uiteenlopende — lichtstralen secuur berekend en uitgedraaid worden, waardoor lichtinval en -reflecties op een vele malen realistische manier weergegeven kunnen worden.

Metro Exodus verschijnt op 15 februari voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    mmx's avatar

    Mooi een week eerder in huis prachtig .dat word weer dollen