Razer kondigt Chroma-verlichting voor auto’s aan

Vandaag in de categorie “wacht, waarom?”: de aankondiging van Razer om diens eigen RGB-verlichtingsmodule voortaan ook aan te bieden in auto’s. Op een Chinees congres deed Razers CEO, Min-Liang Tan, de komst van Razer Chroma voor Leapmotor uit de doeken. De nieuwe elektrische auto van de Chinese start-up moet naar verluidt te synchroniseren zijn met al je game-apparatuur met Razer Chroma.

Jawel, binnenkort bestaat er een auto die per LED-verlichting meespeelt met je spelletjes, of in ieder geval via de software voor gamers aan te sturen is.

Een ietwat opmerkelijke samenwerking, maar dat is niets waar Razer voor uitwijkt. Zo werd het vorig jaar al mogelijk je Philips Hue-lampen te koppelen aan Razer Chroma, werd ook de Razer Phone 2 voorzien van kleurrijke verlichting en moet later dit jaar ook RGB-software voor de Xbox One uitrollen. Creatieve RGB-implementaties zijn overal, en Razer wil overduidelijk aan de top van die revolutie staan.

Wát er precies zo Chroma gemaakt zal worden aan Leapmotors nieuwe bolide, dat blijft nog even onduidelijk. Ook Min-Liang Tans Instagram-bericht is daarover bijzonder kort van stof.

Vanaf hier is het uiteraard de vraag waar Razer de lijn trekt voor hun Chroma-merk. Randapparatuur en smartphones voor gamers lijken nog in de lijn van Razers doelgroep te liggen, maar elektrische auto’s gaan misschien wat verder dan gedacht.

Mocht Razer dit jaar nog een Chroma-plantenpot of koffiezetapparaat aankondigen, dan lees je uiteraard de uitgbreide review zo snel mogelijk op Gamersnet.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Relevant: Elon Musk en Min-Liang Tan zijn ook ineens elkaars beste buddies op Twitter. Iets met liefde voor elkaars producten en misschien een kleine samenwerking in Singapore.