Philips en Razer slaan handen ineen om je lampen met randapparatuur te verbinden

Nog meer goed nieuws van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Na jarenlang enkel eigen apparatuur te ondersteunen met software, werken Razer en Philips nu samen om je huiskamer verlichting mee te nemen in je game-omgeving. Razer Chroma ondersteunt vanaf heden ook de Philips Hue-verlichting, waar een aantal interessante mogelijkheden voor blijken.

Een blijk van mogelijk nut komt voort uit een vrijgegeven trailer, waarin alles rondom de game samenwerkt aan één chaotische lichtshow.


Een bijzonder ritmische reclame, dat zeker. Maar het toont ook fraai hoe Hue-lampen nu ook meegenomen kunnen worden in je games. Aan de hand van ondersteuning die Razer eerder vond, zoals bijvoorbeeld die in Overwatch en Deus Ex: Mankind Divided, kunnen gamers straks hun volledige kamer in de stijl van een game laten gloeien.

De precieze aansturing voor de Hue-lampen is exclusief voor Razer Synapse 3, de nog relatief jonge software van Razer. Hoewel deze nog lang niet alle (recente) apparatuur ondersteunt, kunnen daar binnenkort ook de lampen in je kamer of complete woning geprogrammeerd worden. Denk aan statische kleuren, zelf gecomponeerde lichtshows of juist interactieve elementen uit games, die samenwerken met bijvoorbeeld je toetsenbord, muis of Hardware Development Kit.

Deze opvallende samenwerking tussen Razer en Philips was geen onverwachte. Al rond de CES van vorig jaar liet Razer weten de reeks Chroma-verlichting uit te willen breiden met onder meer een conceptuele gaming beamer, maar ook Philips’ populaire programmeerbare lampenreeks.

  1.   
    S3MM3R's avatar

    Ziet er awesome uit! En klinkt ook zeker vet!