Razer kondigt Razer Phone 2 aan

Met de lek van de render was het misschien geen verrassing meer, maar Razer heeft vandaag dan echt de Razer Phone 2 uit de doeken gedaan.

Als een directe respons op wat de eerste Razer Phone bij gamers los wist te maken, tracht de Razer Phone 2 een boel van de klachten over het eerste model aan te pakken. Daaronder vallen primair verbeterde cameramogelijkheden en, hoe kon het ook anders, volledige RGB-verlichting op de achterzijde.

Ditmaal kiest Razer voor een dubbele camera aan de achterzijde, beschikkend over 12 megapixel beeldgrootte én nu ook voorzien van Sony IMX-sensoren om betere beeldproductie bij lager licht of snellere actie te leveren.

Pijlers als het 120 Hertz HDR-beeldscherm en de forse 4.000 mAh accu keren terug, terwijl er verder voortgeborduurd wordt op de al ferme rekenkracht van de smartphone. Ditmaal valt immers ook de nieuwere Qualcomm 845 Snapdragon chipset én Qualcomm Adreno 630 grafische kaart onder de torenhoge hardware-specificaties.

Ook de fysieke bouw van het apparaat is verbeterd. De nieuwe Razer Phone is nu ook IP67-proef en is dus bestand tegen water tot één meter diep. Mobiel gamen in bad hoeft niet per se catastrofaal af te lopen dus.

De Razer Phone 2 gaat op de kop voor een adviesprijs à 849,99 euro en moet binnenkort wereldwijd beschikbaar zijn. De pre-orders zijn vanaf vandaag geopend.

Meer beeldmateriaal en informatie (over specificaties en beschikbaarheid) is te vinden op de officiële Razer Phone 2 website.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  dammmm wat een prijs… hell no dat ik zoveel voor een telefoon ga betalen…
  was ergens wel te verwachten natuurlijk.

  EN ja ik weet dat de vlaggenschip phones voortaan pittig aan de prijs zijn.
  sta ervan te kijken dat mensen dan ook altijd een dure phone moeten hebben… om dr bij te horen..?

  heb wel hard een nieuwe phone nodig. maar dit gaat ver buiten mijn budget…

 2.   
  bartofzo's avatar

  Ik had echt verwacht dat ze Project Linda samen met de Razer Phone 2 zouden releasen. Leek me (als de prijs redelijk is) een perfecte combo. Hopelijk wordt t alsnog een keer werkelijkheid.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Ik denk dat “erbij horen” wel het minste van je zorgen zou zijn. Neem aan dat de meeste mensen een flagship gewoon halen om de belofte van hoge specs en (daarbij hopelijk dus ook) een langere levensduur.

  In één keer klaar zijn met je smartphone-aankopen voor een goede paar jaar is immers ook weer tijd- en prijs-effectiever dan twaalf maanden een nieuw B-model moeten halen.

  @bartofzo: Haha, ik ben oprecht benieuwd of Project Linda nog on the table is. Het voelt, net als vrijwel elk ander Razer-prototype, weer een beetje aan als een leuke showcase voor op beurzen, maar ik zie het in de praktijk niet enorm aanslaan.

  Microsoft zelf deed natuurlijk al eens iets soortgelijks met het Display Dock voor Windows Phone, en ook dat bleek (ondanks de toen nog aardige afzetmarkt) meer novelty dan echt een mainstream hit. Ik neem aan dat Razer ook daarna kijkt wanneer ze overwegen nog eens iets met Project Linda te doen. Al zou het wel ontiegelijk vet zijn, ja.

 4.   
  mmx's avatar

  Heel mooi maar wel duur.het hangt ervan af wat je met je telefoon wil doen denk ik.zelf gebruik ik mijn mobiel bijna niet.