Razer onthult Turret; eerste muis-en-toetsenbord voor Xbox One

Al even geleden aangekondigd vanaf de X018-persconferentie in Mexico-Stad, maar nu voorzien van meer informatie; Razers eerste volledig voor Xbox One ontworpen muis-en-toetsenbord combo.

De draadloze hardware-bundel draagt nu de naam Razer Turret, en is momenteel exclusief te verkrijgen vanuit de Microsoft Store. De richtprijs? Een forse 249,99 dollar.

In wezen is de Razer Turret een tenkeyless mechanisch toetsenbord wat op schoot gebruikt kan worden. Vanuit de rechterzijde kan een ingebouwde plaat uitgeschoven worden, die gebruikt kan worden als de muismat voor de inbegrepen muis.

De muis in kwestie lijkt op de draadloze variant van Razers iconische Mamba-model, die uiteraard weer is uitgerust met de inmiddels gestandaardiseerde optische 5G-sensor.

Het mechanische toetsenbord lijkt niet in verschillende uitvoeringen uitgerold te worden. Per Tweet benadrukt Razer zelf nog dat het hier gaat om de Razer Green-schakelaars, die zowel tactile als clicky zijn.

Een echte releasedatum staat nog niet honderd procent vast, maar Razer en Microsoft lijken publiekelijk wel een shipping date voor 31 maart 2019 te communiceren.

Microsoft laat overigens weten dat het voorbestellen van de Razer Turret een tijdelijke exclusiviteit zal zijn voor hun eigen webwinkel. De kans is dus groot dat apparatuurbundel later ook beschikbaar zal worden gesteld via andere (online) retailers.

  1.   
    Leukste's avatar

    Voor mij persoonlijk is gamen op de bank nog steeds met een controller. Maar je ziet wel dat er wordt gekeken hoe groot de vraag naar een ander product is, door dit soort producten aan te gaan bieden.