CFO van Activision Blizzard vertrekt naar Netflix

Afgelopen maandag gaf Activision Blizzard aan dat Spencer Neumann, de Chief Financial Officer (CFO), ontslagen werd om onduidelijke redenen. Er werd alleen gezegd dat het ontslag niets mijn Nuemanns prestaties of de procedures van het bedrijf te maken heeft. De bewoordingen waren behoorlijk vaag, dus de geruchtenmolen op het internet ging natuurlijk los.

Het afgelopen jaar is namelijk bepaald niet vlekkeloos verlopen voor Activision-Blizzard. Call of Duty: Black Ops 4 heeft wel recordbrekende verkopen behaald, maar werd later geplaagd door controverse en stevige microtransacties. Ook Diablo: Immortal werd bepaald niet goed ontvangen. Het is de taak van de CFO om dit soort financiële beslissingen (en risico’s) te wegen en eventueel af te schieten, maar na zowel de Call of Duty- als de Diablo-controverses is de beurswaarde van Activision Blizzard flink gedaald.

Echter, er ging een ander gerucht dat een stuk minder sensationeel klinkt: Neumann zou volgens Reuters zijn aangetrokken door seriegigant Netflix om daar de financiële zaken te gaan regelen. Dit blijkt nu inderdaad te kloppen. Hij gaat bij Netflix in principe dezelfde rol gaan bekleden als bij Activision Blizzard en volgt daarmee David Wells op, die in augustus na veertien jaar trouwe dienst afscheid nam als Chief Financial Officer.

Maar het ene sluit het andere niet uit: dat Netflix Neumann inderdaad overneemt van Activision Blizzard, wil niet zeggen dat Activision geen reden had om hem zelf te ontslaan. Er komt nu namelijk steeds meer informatie naar buiten die erop lijkt te wijzen dat Neumann ontslagen is omdat hij zijn contract niet naleefde, omdat hij blijkbaar niet met andere partijen in gesprek mocht gaan over eventuele andere banen.

Hoe dan ook, Neumann werkt vanaf nu dus als CFO voor Netflix in plaats van Activision Blizzard. Wie Neumann bij laatstgenoemde gaat vervangen, is nog niet bekend.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Ja 5 maanden terug hoorde ik dat er een nieuw seizoen van Hey arnold mogelijk op Netflix zou komen, maar nou hoor ik er helemaal niks meer over.

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Dedsec: Wat jammer voor je, man. Het is verder niet helemaal relevant voor het (game)nieuws, maar ik leef met je mee.