Diablo: Immortal komt tóch naar PC deze lente

Kun jij je nog voor de geest halen hoe hard Blizzard voor lul stond tijdens de onthulling van Diablo: Immortal? Terwijl de uitgever vol trots stond te verkondigen hoe een nieuwe Diablo in de maak was, vroeg het volk zich alleen maar af of dit een slechte grap was. Kennelijk zat men niet echt te wachten op een mobiele game en dat heeft men laten weten. Precies daarom heeft Blizzard toch maar besloten dat Immortal ook naar pc komt, en vrij snel ook.

Tja, het was ook wel een beetje vragen om kritiek. De fanbase zat al ik weet niet hoe lang te zeuren om een nieuwe Diablo en dan kom je met een mobiele game op de proppen. Hoongelach viel Blizzard ten dele en vanaf dat moment ging de uitgever aardig hard van hero naar zero. Gelukkig snapte men ook waarom. En wat doe je dan? Damage control. En de beste manier om de schade te beperken is er toch maar een pc-game van te fabrieken, ondanks het bijkomende extra werk. Maar dat had Blizzard er wel voor over, en men legt op de Diablo: Immortal website graag uit waarom.

“On one hand, we felt that we wouldn’t be doing the title justice by releasing a game originally designed for mobile on PC; on the other hand, we wanted to make sure the game reached as many players as possible—especially our most dedicated PC fans. In the end, the deciding factor was that we knew many of you would attempt to play this game through an emulator, thus leading us towards building a better experience.”

Hartstikke lief, toch? Op die manier hoeven wij niet naar manieren te zoeken om een mobiele game te emuleren en Blizzard behoud zo toch nog een beetje de heldenstatus. En het mooie van alles is dat Diablo: Immortal op 2 juni gelijktijdig op pc en mobiel verschijnt, inclusief cross-play en cross-progression support. Zo kun je gewoon doorgaan met NK maken terwijl je met je broek om je enkels de Ceramic Throne bestijgt. GJ, Blizzard.

Om dit heugelijke feit te vieren hebben we ook nog een dampende trailer voor je in de aanbieding. Toch best lache voor een mobiele game.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren