Diablo: Immortal aangekondigd voor iOS en Android

Met de Switch-versie van Diablo 3 is de serie voor het eerst mobiel te spelen, maar Blizzard is van plan om dat nog verder uit te breiden. Op BlizzCon is zojuist Diablo: Immortal aangekondigd, dat zal verschijnen op mobiele apparaten die iOS of Android draaien.

Diablo: Immortal is een MMORPG die door Blizzard wordt ontwikkeld in samenwerking met NetEase. Het spel speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit de Lord of Destruction-uitbreiding voor Diablo 2 en Diablo 3. De Worldstone is vernietigd, maar fragmenten ervan zorgen nog steeds voor demonische invasies.

In Diablo: Immortal kun je de iconische locaties uit de serie verkennen, waarbij je er dus voor kunt kiezen om dit alleen of met een groep te doen. Volgens Blizzard is het eenvoudig om je bij groepen te voegen en die weer te verlaten. In die groepen kun je op missies gaan, maar ook deelnemen aan dynamische events die plaatsvinden in de spelwereld.

Dat het om een mobiele game gaat, betekent volgens Blizzard overigens niet dat de besturing slecht zal zijn: deze is volledig van de grond af ontwikkeld voor apparaten met een touchscreen, zodat je (als het goed is) net zo’n plezierige ervaring hebt als wanneer je met een controller of muis en toetsenbord speelt.

Tegelijkertijd mikt Blizzard wél op een game die als traditioneel Diablo aanvoelt. Zo zijn er bijvoorbeeld de aloude klassen die we uit de franchise kennen: Barbarian, Monk, Wizard, Crusader, Demon Hunter en Necromancer. Ook keren verschillende vijanden uit Diablo 2 terug in Diablo: Immortal. Overigens betekent dat niet dat er geen nieuwe tegenstanders te vinden zullen zijn, want ook die zijn aangekondigd.

Mocht je zin hebben in deze game, kun je je alvast registreren op de officiële website van de game.

Geheel in de Blizzard-traditie is Diablo: Immortal direct voorzien van een animated short, die je hieronder kunt bekijken. Het is nog niet bekend wanneer Diablo: Immortal verschijnt en wat het verdienmodel achter het spel is.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  “Is this an out of season april fools joke?”
  Beschrijft het wel erg goed hoor.

 2.   
  huntedjohan's avatar

  @Alfa Warrior: als dat zo is mogen er best meer out of season april fools jokes bij komen. Ik heb me gelijk in geschreven.

  snap het gezever van de zogenaamde diablo fans ook niet. fans die hun zin niet krijgen en dan gaan janken noem ik geen fans maar verwende kinderen met een K*T mentaliteit

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Geinig, hoe ik het ene uur nog hierover aan het speculeren ben, en hoe het nu schijnbaar realiteit is geworden.

  Ik blijf open-minded. Met de juiste aanpassingen in de gameplay zou dit nog een best vermakelijke Diablo-light kunnen worden op mobiel. Kan nooit kwaad even af te wachten wat Blizzard precies voor ogen heeft, dus schrijf me meteen in voor een potentiële testfase.

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  @huntedjohan:
  Het idee van een mobile game eerder en liever ontwikkelen dan een volwaardig spel, een volwaardige opvolger van Diablo – dat is gewoon het gene wat mensen rot vinden,