Black Ops 4-servers verversen met 20Hz; Blackout slechts rond 10Hz

Hoewel Call of Duty: Black Ops 4 met diens vernieuwde core gameplay aardig stappen heeft gemaakt (aldus onze Amador in zijn Black Ops 4 review) blijkt het nu minder goed gesteld te zijn met de netcode van het multiplayer-gerichte spel. Volgens netwerkanalyses van verschillende bronnen, kennen de servers van de nieuwste Call of Duty niet bepaald bijzonder hoge verversingssnelheden.

Reddit-gebruiker Smcro werd gisteren overladen met upvotes nadat hij de tick rate van Black Ops 4 op PlayStation 4 uiteenzette. De gamer merkte daarbij op dat met name de send rates van het spel slechts 20Hz bedragen; drie keer zo laag als de verversingssnelheid van het spel zelf.

In wezen komt dat neer op een “vertraagde” vorm van gamen. Black Ops 4 zelf draait weliswaar op relatief vloeiende framerates van 30 of 60 frames per seconde, maar onder meer de locatie van spelers en hun actie, wordt veel minder vaak geüpdatet voor jou als speler.

Voor Blackout, Black Ops’ eigen Battle Royale-modus, schijnt dat nog lager en instabieler te zijn. YouTuber Battle(non)sense analyseerde specifiek het netwerkgebruik van deze modus, en ondervond dat de modus met regelmaat rond de 10 serverupdates per seconde scoorde. Deze tests kwamen echter wel tot stond rond de Blackout Open Beta:

Voor wie 10Hz serversnelheid liever in menselijke maat hoort: Fortnite’s servers draaien met 30Hz, en die van PlayerUnknown’s Battlegrounds updaten de actie op 60Hz.

Daarmee lopen de servers van de concurrerende Battle Royale-giganten dus meer parallel aan wat gamers in real-time uitspoken aan hun kant van het spelletje, wat over het algemeen als eerlijker wordt ervaren. Meer verversingen per seconde staan gelijk aan een meer waarheidsgetrouwe simulatie van het online potje.

Meer weten over wat de nieuwste Black Ops allemaal voor (iets betere) vernieuwingen in de Call of Duty-formule gooit? Lees vooral onze uitgebreide Black Ops 4 review, of kijk en luister mee met de extra lange videoreview.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Niet geheel onverwacht als je het aan mij vraagt.
  De engine is amper up-to-date, dat is te merken aan de visuele kant (grafisch) en in de manier waarop het geüpdatet is. Veel dingen komen direct uit de CoD 4: Modern Warfare engine en zijn sinds dien nooit bijgewerkt, of hebben een lichte update gehad.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  leuk voor een multiplayer only game

 3.   
  Neolite's avatar

  Dit is een hele smerige streek van Activision. De game soepel laten draaien op een hoge tickrate rondom launch. Gunstige reviews binnenhalen met een soepele ervaring en zodra deze online staan de tickrate verlagen en kosten besparen op de servers.

  Vergelijkbaar is de microtransactie store die nu online gaat komen, die was er uiteraard nog niet bij launch want men wilde zo gunstig mogelijke reviews.

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  van mij mogen hun servers ……….

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  @Neolite: Als dit zo zou blijven en spelers er hinder ondervinden, dan vind ik persoonlijk dat de reviews moeten worden bijgewerkt en eventueel een ander cijfer moet krijgen. Maar hoe krijg je vele sites zo ver…

 6.   
  Neolite's avatar

  @PSPfreaky: Dat gaat niet gebeuren. Wat er gaat gebeuren zijn een paar artikelen zoals bovenstaande die redelijk snel weer in de vergetelheid zullen vallen. Als straks de playerbase iets verder afneemt ga je bullshit statements krijgen dat ze het zogenaamd verbeterd hebben, terwijl ze gewoon per speler iets meer resources beschikbaar hebben.