Fortnite v6.10 brengt Quadcrasher, toernooien en 1440p voor PlayStation 4 Pro

Zojuist live getreden voor Fortnite-spelers op alle beschikbare platformen; de reeds aangekondigde v6.10 update voor Epic Games’ razend populaire schietspel. De patch biedt, naast hevige stabilisering op het technische front, ook een reeks nieuwe wapens, de tijdelijke terugkeer van de Disco Domination modus en zelfs een volledig nieuw voertuig; de Quadcrasher.

Het all-terrain vehicle dat Epic zo pakkend tot Quadcrasher gedoopt heeft, is een quadbike waar twee spelers gelijktijdig mee door de wereld kunnen razen. Door succesvol te driften en sprongen te maken, wordt een soort boost opgebouwd, die vervolgens weer ingezet kan worden om rechtstreeks door muren en obstakels te raggen.

Gezien voertuigen een relatief nieuwe en verfrissende toevoeging zijn aan Fortnite’s eigen Battle Royale-modus, wordt de komst van de Quadcrasher uiteraard gevierd met een pakkende gameplay trailer:

Naast de Quadcrasher (én een tweetal wapens voor de losstaande Save the World-modus) brengt de v6.10-update ook een compleet nieuwe manier om Fortnite: Battle Royale te ervaren. Met de komst van in-game toernooien kunnen spelers nu hun vaardigheden meten in een wat officiëler format. Epic maakt hiervoor unieke evenementen aan, die voor Fortnite-fanaten nu al te vinden zijn onder het nieuwe “Events”-tabje in het hoofdmenu.

Over de zogenaamde in-game tournaments valt meer dan genoeg te duiden. Niet gek ook dat Epic Games ook hiervoor gisteren een eigen introductievideo de wereld in slingerde:

Naast de gebruikelijke optimalisatie verspreid over pc en consoles, is vooral de toespitsing op het PlayStation-front een interessante. Fortnite-spelers op PlayStation 4 Pro én een mooie 4K-televisie zullen nu namelijk merken dat de game op 1440p-resolutie draait, tegenover de reguliere 1080p van voorheen. Een flinke tik scherper beeld dus, en dat kan mogelijk resulteren in het nét wat eerder spotten van je tegenstanders.

Ondertussen worden ook de kinken uit de Nintendo Switch-versie geslagen (met hevig verbeterde CPU performance), en ondervinden pc-gamers dat Fortnite vanaf v6.10 tactischer gebruikmaakt van multithreading processoren.

Letterlijk álles weten over de laatste patch? Lees de volledige Fortnite v6.10 Patch Notes voor een compleet overzicht van elke vernieuwing of verbetering.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren