Call of Duty: Black Ops 4 breekt records in de franchise

Call of Duty: Black Ops 4 kan rekenen op flink wat lof, zowel in de pers als onder spelers, en dat wordt weerspiegeld in de verkoop- en speelcijfers van de game. In de eerste drie dagen na de release breekt de vierde Black Ops kende het spel grotere spelersaantallen, meer gespeelde uren per speler en een groter totaalaantal gespeelde uren dan elke andere Call of Duty die op deze generatie consoles is verschenen, gemeten over diezelfde drie dagen vanaf launch.

Daarnaast viert Activision dat Call of Duty: Black Ops 4 afgelopen weekend op Twitch de meest bekeken game was uit de geschiedenis van de franchise. Een ander record dat eraan moest geloven, is het aantal verkopen in de PlayStation Store: het wereldwijde launch-record staat nu op naam van Black Ops 4. Ook bij kamp Xbox doet de game het goed, want daar is de nieuwste Call of Duty de bestverkopende game van Activision ooit.

Tot slot zegt Activision dat ook op pc de digitale verkopen en het aantal actieve spelers zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Echter, dit verwoordt men een stuk minder enthousiast, dus het lijkt erop dat de pc-markt geen absolute records oplevert voor de nieuwste telg in de Call of Duty-serie.

Hoe dan ook, Activision is erg blij met de resultaten die Black Ops 4 tot nu toe heeft behaald. Benieuwd naar ons oordeel over de game? Lees dan de meer dan uitgebreide review!

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  het slechtste deel in de franchise en de meerderheid had cod zowiezo al uitgekots en dan heb ik het over echte pro gamers
  in mijn optiek voledig onwaar game nieuws

 2.   
  WesterW's avatar

  @the ultimate gamer boss: Eh, wat? Geloof je niet in cijfers?

 3.   
  OnOwned's avatar

  @WesterW: @WesterW: Hij gelooft niet in games zonder singleplayer 😉

 4.   
  nanathan's avatar

  Hahaha, dus het uitstel was nergens voor nodig.
  De media eerst zeuren over die game play beelden en nu hemelen ze het op.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @nanathan: Ik blijf het altijd mooi vinden als er gesproken wordt over “de media dit” en “de media dat”. Soms klinkt het een beetje alsof mensen denken dat wij daar met alle media samen in conclaaf over gaan; wanneer we met zijn allen iets afkraken of ophemelen.

  Shit, herinner me nu wel dat ik de geheime media-meeting van afgelopen dinsdag helemaal gemist heb.

 6.   
  Neolite's avatar

  Het blijft een feit dat meer dan de helft van de mensen die Call of Duty speelden dit deden voor de Singleplayer, deze is percentueel meer gespeeld. Het ontbreken van de Single-player, de onduidelijkheid wat de lange termijn is voor de Blackout modus(moet je over een jaar weer overstappen naar de volgende CoD?) En de zoveelste herhaling in de multiplayer zorgt wel voor enige terechte sceptische blikken.

 7.   
  Grolschje's avatar

  Echt een gaaf spel, ging lekker snel met dubbel xp

 8.   
  klosjaarrr's avatar

  @Neolite: Zou je jouw mening niet als “feit” willen bestempelen? Er zijn gewoon 1) keiharde cijfers die het tegendeel bewijzen en 2) er is een enquête gehouden onder spelers en een ruime meerderheid had geen interesse in een singleplayer.

  Overigens deel ik je vragen over Blackout, met name de lange termijn visie van Activision hierop (komt er een stand alone, volgend jaar een volledig nieuwe BR, …).

 9.   
  Neolite's avatar

  @klosjaarrr: Mwoah, is gewoon waar hoor, kijk maar naar de achievements die behaald zijn. youtube YongYea zijn filmpje maar eens. En die keiharde cijfers waar jij het over hebt, heb ik nog nooit gezien, zitten dan alle “kenners” er naast? En volgens mij heb ik redelijk eenvoudig weerlegt waarom die enquête niet op de juiste manier afgenomen is.

  Lange termijn is inderdaad een probleem. Activision is hier niet duidelijk genoeg over en dat zint mij iig niet.