Documentaire Half-Life belicht het nalatenschap van een gamelegende

We hebben Noclip eerder in de schijnwerpers gezet toen ze Fallout 76 van een game-documentaire voorzagen. Noclip maakt gecrowdfunde documentaires rondom games en hun meest recente video werpt een licht op het baanbrekende Half-Life.

De game was revolutionair, al is de serie nooit afgemaakt. Toch is er nog altijd een grote community die Half-Life een warm hart toedraagt en het spel levend houdt. In de bijna twee uur durende documentaire praat Noclip onder andere met Call of Duty– en Titanfall-maker Vince Zampella, bekend gamejournalist en Game Awards-producent Geoff Keighley en God of War director Cory Barlog over de impact van Half-Life.

What happens when one of the most revolutionary series in video games suddenly goes dark? To celebrate its 20th anniversary, Noclip hits the road to investigate the legacy of Half-Life and the incredible community working to keep the dream alive.

De game-documentaires van Noclip zijn onafhankelijk van grote (reclame)bedrijven gemaakt en zijn gratis te bekijken op YouTube dankzij de giften van geïnteresseerden. Wil je onderzoeksjournalistiek in de wereld der games steunen, dan kun je een financiële bijdrage via hun officiële website of Noclip Patreon-pagina doen.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  mmx's avatar

  Was echt een goede game hopelijk komt er ooit nog een .

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik vind het zo jammer – maar ook wel begrijpelijk – van Valve dat ze niet verder zijn gegaan met dit prachtige verhaal en manier van spelen.

  De standaarden voor de gaming-industrie werden steeds hoger en ik denk dat Valve ergens achter is gebleven, op zoek naar iets “revolutionairs” zoals ze met HL1 en 2 hadden, maar ontwikkelingen vanuit andere developers lopen nog goed en er zit nog voortgang in.

  .. nou ja..voortgang – BF, Far Cry en CoD lopen eigenlijk al een paar jaar stil, misschien kan Valve wel weer wat verzinnen om ook deze games uit de goot te helpen.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Alfa Warrior: in januari 2021 goed zoeken en je vind de release datum waar dat ga ik je niet vertellen