Waarom kan de PlayStation 5 geen PS3-games emuleren? | Lunchtip

De PlayStation 5 nadert met rasse schreden, en onlangs werd de werking van de backwards compatibility van dit apparaat uitgelegd. Van de ruim 4.000 PlayStation 4-games zijn er slechts een handvol niet speelbaar op de next-gen machine. Echter, games van oudere consoles zijn niet speelbaar op Sony’s nieuwe paradepaardje.

Dit heeft bij veel gamers geleid tot opgetrokken wenkbrauwen. Waarom zou de immens krachtige hardware van de PlayStation 5 deze minder grafisch intensieve games niet kunnen draaien? Op pc is er immers al een emulator, en de nieuwe PlayStation heeft soortgelijke x86-hardware. Het antwoord op die vraag is dat de hardware van de PlayStation 3 en eerdere consoles níét vergelijkbaar is met moderne apparaten. Sterker nog, de PlayStation 2 had hardware uit de eerste PlayStation-console aan boord om te helpen met het draaien van oudere games, en het hetzelfde gold voor vroege versies van de PlayStation 3.

Dit en nog veel meer legt Modern Vintage Gamer je uit in de onderstaande video. Hij legt tot in technisch detail uit waarom de PlayStation 3 nu zo uniek was, en dus waarom Sony liever hits uit dit tijdperk (Demon’s Souls, bijvoorbeeld) port naar moderne hardware dan tijd te steken in software-emulatie.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren