Ook Corsair brengt muis-en-toetsenbord support voor Xbox One

Ongetwijfeld een van de meest ingrijpende vernieuwing voor het Xbox-platform: de implementatie van native ondersteuning van muizen en toetsenborden op console. En de omarming van die functionaliteit blijft maar groeien, zo blijkt nu.

Nadat de nieuwigheid tijdens de X018-persconferentie uit de doeken werd gedaan — in combinatie met een primeur voor Razer — is Corsair de eerstvolgende partij die de Xbox-support voor hun apparatuur meeneemt.

Corsair belooft middels een persbericht dat alle toetsenborden en muizen (met of zonder draad) binnenkort zullen functioneren in Xbox One-games die evenals de muis-en-toetsenbord integratie oppakken. Onder dat groeiende aanbod scharen zich nu al titels als Fortnite: Battle Royale, Warframe en Minecraft.

Naast de nieuwe ondersteuning voor Corsair-muizen en -toetsenborden, zoekt Corsair het om de band met Microsoft op nóg een manier te laten groeien. In het specifiek middels Corsairs dochterbedrijf Elgato. De twee partijen zijn in gesprek over een mogelijke Xbox-implementatie van de Elgato Stream Deck, opdat deze door Xbox-gamers ook ingezet kan worden voor livestreams op Mixer.

Waar Corsair echter nog géén woorden over rept, blijkt de ondersteuning voor Xbox Dynamic Lighting. Deze integrale ondersteuning voor LED-verlichting was tijdens Microsofts aankondiging een pijler (met evenals een groeiend aanbod ondersteunende games), maar wordt door Corsair tot dusver niet genoemd. Mogelijk blijft de funky verlichting tijdelijk exclusief voor de aanstaande Razer-Xbox peripherals, die pas op aanstaande CES-expo onthuld zullen worden.

Wanneer de precieze uitrol van de ondersteuning gepland staat, blijft evenals onbekend. Corsair geeft in ieder geval aan de nieuwe licensed partner voor Microsoft te zijn, en wil samenwerken aan een eerlijke en alomvattende muis-en-toetsenbord-ervaring op Xbox One.

Over de pc-achtige stand van zaken op consoles lees je in de nabije toekomst ongetwijfeld meer, uiteraard bij je vrienden van Gamersnet.

 1.   
  Mike2165's avatar

  Hey dit is goed nieuws,,, Maar wat een dikke setup die foto is dat een bestaande set, of moet die nog komen.
  Die zou ik graag willen kopen fijn voor op de bank.

 2.   
  Mike2165's avatar

  De 2de foto bedoel ik trouwens met die blauwe verlichting

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Mike2165: Dat is de Corsair Lapdog, een draadloze peripheral die al een paar jaar op de markt is.

  Toevallig bespraken we dat soort apparatuur laatst nog in de podcast. Producten als deze waren ooit bedoeld om pc-gaming naar de woonkamer te krijgen, maar het sloeg maar heel beperkt aan. Vandaar dat weinig mensen ze kennen. Nu, met Xbox’ integratie, zit daar ineens veel meer heil in, zou je denken…

 4.   
  Mike2165's avatar

  @Tom Kauwenberg: Bedankt voor de info, Ik ga dit in de gaten houden mischien een mooi setje afwachten voor me xbox en laptop heb ik gelijk een combo