Gratis Minecraft-updates brengen panda’s, katten en mod-marktplaats

Zojuist uit de doeken gedaan op de X018-persconferentie: wederom een reeks nieuwe updates voor Minecraft. En hoewel Mojang en Microsoft eigenlijk continu voortborduren op de formule van de indie-hit, gaat het hier om een wat uniekere samenwerking in ontwikkeling.

Een aanstaande update voor Minecraft werd in samenwerking met Pixel Heads en andere bekenden in de Minecraft add-on wereld over de vergrote focus op Minecraft Marketplace. Onder het vaandel van een uniek stukje community engagement kunnen spelers daarmee makkelijker hun mods voor de bouwsimulator kiezen en cureren.

Denk daarbij aan bijvoorbeeld werkende voertuigen, direct in Minecraft, nota bene een project van Pixel Heads. Spelmodificaties als deze zijn langer populaire toevoegingen, maar Mojang zet zich er nu toe die beter onder te brengen in een integrale marktplaats voor de mods.

Naast het ineenslaan van de handen met Pixel Heads en andere Minecraft Marketplace-partners, staat al langer een andere uitbreiding voor Minecraft uit; verbeterde katten én panda’s.

De nieuwe update rondom meer dieren in de Minecraft-wereld werd meteen voorzien van een wel erg aparte promotievideo: Cats & Panda’s: A Minecraft Fable of Friendship:

Wanneer de nieuwe updates voor Minecraft uitgerold worden (en voor welke van de vele platformen precies), blijft nog even onbekend. Over specifiek Cats & Panda’s laat de video echter wel duidelijk weten “binnenkort” een opwachting te doen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren