Switch-versie van Diablo 3 gelekt; verschijnt dit jaar en krijgt exclusieve content

Hoewel The Elder Scrolls 5: Skyrim berucht is om de vele ports, die inmiddels zelfs op koelkasten draaien, kan Diablo 3 er ook wel wat van. Binnenkort wordt waarschijnlijk de Switch-versie van de RPG onthuld, aangezien Forbes kortstondig flink wat informatie over deze port online gezet.

Hoewel de pagina inmiddels is verwijderd, is tegenwoordig niets meer tijdelijk op het internet: mensen maken al snel screenshots om informatie te bewaren en te delen, waardoor we nu onder meer weten dat de Switch-versie van Diablo 3 onder de naam Eternal Collection in de schappen zou komen te liggen, die alle content zou bevatten die ooit voor de game is verschenen, inclusief de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer. Ook weten we dat de game (volgens Forbes) dit jaar nog verschijnt op Nintendo’s paradepaardje.

Ook wist Forbes te melden dat er tot vier spelers op één Switch samen kunnen spelen (mits je voldoende controllers in huis hebt), maar dat het ook mogelijk is om lokaal met tot vier Switch-exemplaren samen te spelen, zonder dat je daarvoor een abonnement op Nintendo Switch Online (de betaalde online dienst die in september lanceert) nodig hebt. Waar je wél zo’n abonnement nodig voor hebt, is uiteraard het online samenspelen.

Tot slot wist Forbes nog wat exclusieve content uit de doeken te doen voor de Switch-versie van Diablo 3, die allemaal een Legend of Zelda-thema hebben, namelijk het Legend of Ganondorf-harnas, een Tri Force portrait frame, een kip als huisdier en Echoes of the Mask-vleugels. Dit zijn allemaal cosmetische items, dus bieden ze geen voordeel aan Switch-spelers ten opzichte van andere consoles. Het is overigens niet bekend of de nieuwe port van Diablo 3 cross-play zal bieden met de andere platformen waar de game op is verschenen.

Eerder dit jaar gingen al geruchten die eerst door ontwikkelaar Blizzard werden ontkend en daarna tóch weer aangezwengeld. Echter, vooralsnog blijft alles onofficieel, hoewel het erop lijkt dat we binnenkort een onthulling gaan zien.

Hoewel een aankondiging van Diablo 4 natuurlijk is waar veel liefhebbers van de franchise op hopen, is dit nieuws voor Switch-bezitters natuurlijk geweldig, aangezien Diablo 3 prima werd ontvangen. Volgens Forbes verschijnt Diablo 3 later dit jaar voor de Nintendo Switch. Zien jullie het wel zitten om de actie-RPG onderweg (met of zonder je mede-Switch-bezitters) te spelen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Dit is nou waarom ik vind dat de regering, maar ook de EU zich er mee bezig moeten houden, want het is toch belachelijk dat je een console erbij moeten kopen om alle DLC te kunnen gebruiken, en het zorgd ook alleen maar voor meer haat en fanboys wat mensen dan weer tegenover elkaar neerzet.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Het is extreem onwaarschijnlijk dat iemand die Zelda-spullen wil gebruiken én geen Switch in zijn/haar bezit heeft. Overheden snappen niks van games, dus laat ze er alsjeblieft buiten.

 3.   
  LilliLun's avatar

  Het lijkt me erg tof om diablo 3 onderweg te kunnen spelen. dat vind ik nou zo geweldig aan de switch, oke de batterijduur is niet geweldig maar het is gewoon tof om zulke grote games ook onderweg te kunnen spelen.

 4.   
  Petor's avatar

  @LilliLun: Ja dat blijft idd vet! Zeker met een game als Diablo!