Nintendo maakt tarieven en meer informatie van Nintendo Switch Online bekend

Het heeft wat wikken en wegen gekost, maar Nintendo komt nu dan toch over de brug met vastere details rondom de online-diensten van de Nintendo Switch. Op de officiële website prijken nu prijzen en plannen. In september dient Nintendo Switch Online daadwerkelijk het net op te gaan.

De online service van Nintendo Switch dient te lanceren met verbinding tot online spellen exclusieve ledenkortingen, een twintigtal NES-klassiekers die kosteloos te spelen zijn en een cloud-opslag van je Switch-games. Daarbij komt ook de mogelijkheid bepaalde online features aan te sturen of aan te passen met een speciale app op je smartphone.


Met deze details gaf Nintendo ook de officiële (lokale) prijzen voor de dienst. Nintendo Switch Online heb je voor twee tientjes een jaar lang; een familie-abonnement (voor maximaal acht afzonderlijke accounts) voor dezelfde kost dan 34,99 euro.

Het betaalde online netwerk dient in september te lanceren. Switch-spelers die tegen die tijd nog niet betalen, kunnen dan uitgesloten worden van bijvoorbeeld online verbindingen in Splatoon 2 of Mario Kart 8 Deluxe. Het delen van screenshots, vormen van vrienden en binnenhalen van games blijft uiteraard wél altijd mogelijk.

Meer informatie (waaronder een uitgebreide lijst aan vraag-antwoord) vind je op de officiële website van Nintendo Switch Online.

Zij jij een abonnement op Nintendo Switch Online zitten, of blijf je na september liever offline met je Switch?

 1.   
  Tom's avatar

  Stiekem toch wel benieuwd hoe dat dan gaat werken met de smartphone app. Ik blijf dat omslachtig over vinden komen, juist in een tijd waarin partychats en zaken als Discord zo ontzettend geïntegreerd zijn in onze game-wereld.

  Desalniettemin, de prijs valt mee.

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  prijs is opzich niet verkeerd.. Al blijf ik nog wel altijd bij mijn punt dat het eigenlijk gratis hoort.
  Er is ook een kopje genaamd SERVICE. PS3 was nog gratis en dat verliep allemaal goed. Ps4 betaald en de servers/service is er niet bepaald heel veel beter op geworden.

  Is hetzelfde idee als dat je een digitale TV pakket koopt en je vervolgens ook nog per zender zou moeten betalen dat is krom.

  Mja je ontkomt er niet aan. En helaas weten zei dat ook. Al maken ze er 100,- per jaar voor. men gamed en men wilt online kunnen game. dus ze kopen het toch wel.

  kortom je hebt geen andere opties dan gewoon netjes te betalen en je erbij neer te leggen. of kappen met heel het console game en naar PC gaan.

  dus betalen en niet meer zeuren. Daar heb ik me dus ook bij neer moeten leggen. Neemt niet weg dat ik er wel anders over denk.

 3.   
  Sixty's avatar

  prijs valt wel mee, en ik ben benieuwd wat we nog gaan krijen. Die 20 NES games vind ik wel leuk als een retro gamer.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Hmm dus als ik het goed begrijp moet ik nu €34,99 betalen als ik met mijn account en mijn vriendin met haar account op dezelfde switch online willen gamen? Dat is dan wel weer een beetje jammer. Hoopte op 1 abo en dat de subaccounts dan ook gewoon kunnen.

  Op zich valt de prijs nog wel mee gelukkig, maar dat was een tijd geleden al gezegd volgens mij 🙂

 5.   
  KevinW's avatar

  20 euro vind ik een prima prijs voor een jaat lang, want 50 euro vind ik gewoon te duur voor een jaar online, en dan met die retro games er ook nog bij lijkt het mij wel heel aantrekkelijk. Ben daarnaast zeer benieuwd naar de andere functies met de Smartphone app.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  CHILLOZZ schreef, "prijs is opzich niet verkeerd.. Al blijf ik nog wel altijd bij mijn punt dat het eigenlijk gratis hoort.
  kortom je hebt geen andere opties dan gewoon netjes te betalen en je erbij neer te leggen. of kappen met heel het console game en naar PC gaan.
  dus betalen en niet meer zeuren. Daar heb ik me dus ook bij neer moeten leggen. Neemt niet weg dat ik er wel anders over denk."

  Er bestaat nog steeds offline gamen hoor, je hoeft niet online te gamen.
  Ik betaal voor mijn ps4 ook elk jaar 50 euro voor de ps plus, maar ik speel echt nooit online vind ik niks aan.

  Nu weer heerlijk met God of War bezig offline geweldig verhaal, en straks nog Donkey Kong op de switch denk ik.
  En dan na de zomer spiderman en red dead redemtion heerlijk offline.

  Ik betaal dan ook voor de plus van ps4 elke maand gratis games, en je savegames staan altijd veilig.
  Ja ik kan ze op de usb backuppen ook zelf, maar wellicht vergeet ik het eens gaat ps4 kapot hup weg savegame.

  Voor voor nintendo switch zal ik wel die 2 tientjes gaan betalen, ook leuk die classic games waar switch echt handig voor is.
  Ik heb echt hekel aan om oude games via emulator op de pc te spelen, wil juist lekker op de bank/bed of iets met switch of gameboy in mijn handen veel chiller.

 7.   
  mattioza's avatar

  Het was natuurlijk aangekondigd, Nintendo kon natuurlijk ook niet achterblijven met betaalde online-service, Xbox en PlayStation doen het al jaren. Het aanbod is natuurlijk moeilijk te vergelijken, de retro games ten opzichte van maandelijkse titels van deze en vorige generatie. De Switch heeft naast Splatoon 2 en Mario Kart ook niet veel online titels. Maar 20 euro voor een jaar is zeker schappelijk.

 8.   
  Tom's avatar

  Neem aan dat deze aankondiging ook preventief is gedaan om straks meer synergie gaande te kunnen krijgen rondom de nieuwe Smash. Mogelijk gaat online daar ook een grote rol spelen; je service dan al hebben staan is geen bijzaak.