Blizzard: “Voorlopig geen cross-play voor Diablo 3”

Met Diablo 3 onderweg naar Nintendo Switch en een BlizzCon-festijn gepland op 2 november aanstaande, is het voor Blizzard vooral de vraag wat ze daar überhaupt nog uit de doeken willen doen voor de Diablo-franchise. Volgens geruchten zou het zo maar eens kunnen gaan om een gigantische cross-play functionaliteit, maar als het aan Blizzard zelf ligt, ligt dat voorlopig niet in het verschiet…

In gesprek met Business Insider laat een woordvoerder van Blizzard Entertainment weten dat de aanstaande onthulling niks met cross-play te maken zal hebben. Daarbij werd weliswaar toegevoegd dat voor dat persoon het meer een kwestie van ‘wanneer’ is dan ‘of’, maar ook dát werd in een latere e-mail weer volledig ontkracht; Blizzard heeft voor nu géén cross-platform plannen voor Diablo 3.

While we love the idea of bringing our players together across platforms, we do not have any plans to implement cross-platform gameplay for Diablo at this time.

Aldus Blizzard-woordvoerders per mail. En dat is juist nu weer erg jammerlijk om te horen. Kortgeleden was het namelijk Sony die diens PlayStation 4 open voor cross-play stelde, na maandenlang de geluiden van Microsoft en Nintendo tegengewerkt te hebben. Afhankelijk van spel en platform wordt er wel wát samengespeeld, maar PlayStation was voor een periode de laatste schakel die niet helemaal mee wilde werken.

Ook Blizzard houdt de hoop voor cross-play dus ook laag, in ieder geval wat Diablo betreft.

Diablo 3: Eternal Collection moet dit jaar nog verschijnen op Nintendo Switch, en zal continu op 60 frames per seconde draaien. Op Blizzcon 2018, vanaf 2 november aanstaande, staat onder meer een uitgebreid panel over de toekomst van Diablo ingepland, waarbij ongetwijfeld ook de officiële releasedatum van de Switch-versie onthuld zal worden.

Wat jij? Is cross-play een jammerlijk gemis voor Diablo 3, of moeten we al blij zijn dat de ultiem verslavende RPG straks ook mobiel te spelen is op Nintendo Switch?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren