Bethesda onthult Skyrim voor Amazon Alexa en smart-koelkasten

Na het origineel, de Special Edition, een VR-editie en recentelijk nog een port naar Nintendo Switch, heeft Bethesda eindelijk de zelfspot te pakken met de nieuwe uitvoeringen van The Elder Scrolls V: Skyrim. Op hun eigen persconferentie was het plots de iconische Todd Howard die “Skyrim: Very Special Edition” onthulde, een port die we niet bepaald aan zagen komen.


Met de hulp van komediant Keegan-Michael Key toonde Bethesda plots een eigenzinnige sketch, waarin Skyrim klaarblijkelijk auditief te spelen is op een Alexa, de slimme stem-assistent van Amazon. Na enige grappen en grollen met dat concept, wordt daar bovenop ook een versie voor het Etch A Sketch-tekenspeelgoed en peperdure smart-koelkasten van Samsung. Rond dat moment moet het duidelijk doordringen; Bethesda neemt duidelijk even de hak op zichzelf.

Hoewel de koelkasten en het jaren 90-speelgoed wat onhaalbaar lijken, was een podcast-achtige adaptatie van een The Elder Scrolls lang geen onhaalbaar idee geweest. Maar helaas; de zelfspot was enkel onderdeel van een sketch, zoals Todd Howard na afloop duidelijk maakte. “We had to do it” grapt hij, waarna hij razendsnel doorschakelde naar het échte nieuws: Fallout 76.

Of het nu echt even klaar is met The Elder Scrolls V: Skyrim (en een mogelijk vervolg), dat moet de tijd nog leren. Mocht Bethesda dezer jaren niet voorzien in een zesde deel, dan ontvangen we de game graag nog om te spelen met onze stemassistenten…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren