Nexus Mods gehackt; ‘klein aantal mensen getroffen’

Mods zijn een van de mooiste aspecten van pc-gaming: (veelal) gratis extra content, verbeteringen die de ontwikkelaar niet wil doorvoeren, noem maar op. Waarschijnlijk het populairste platform voor het binnenhalen van mods is Nexus Mods, waar je ook een account kunt aanmaken voor meer gebruiksgemak. Mocht je dat inderdaad hebben, is het nu wellicht een goed idee om je wachtwoord te veranderen. Het platform is namelijk gehackt.

Dit kondigt het bedrijf aan: door een exploit te gebruiken in een oude versie van de software, kon een hacker op 8 november bij een klein aantal gebruikersgegevens komen. Het lek werd direct gedicht, maar toch zegt Nexus Mods niet te kunnen garanderen dat de hacker verdere toegang tot gegevens heeft gehad. Daarom wordt aangeraden om je wachtwoord te veranderen én gebruik te maken van de nieuwe user service.

Nexus Mods had die nieuwe user service net geïntroduceerd, juist om hacks en andere exploits voor te zijn. Door deze hack is de release van de veiligere software naar voren gehaald. Gebruikers moeten echter wel opnieuw ingelogd zijn sinds deze live is gegaan. Heb je sinds 20 november niet meer uit- en ingelogd, raadt Nexus Mods aan dat je dit zo snel mogelijk doet, zodat je account naar de nieuwe software kan worden gemigreerd.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  ALWEER GEHACKED.. what the .. dat was een paar jaar geleden ook al zo.

 2.   
  Anoniem-194268031's avatar

  Dat is weer even goed om te weten

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  wat is het nut om deze site (niks speciaals) te hacken

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Gebruikersgegevens stelen of, als ze echt heel vindingrijk zijn, shady software op een website zetten waar duizenden gamers klakkeloos executables vanaf halen.

  Hé, niet dat ik hackers op ideeën wil brengen, maar als je stiekem kan infiltreren en allerlei legitieme mods omruilt voor malware, kun je aardig wat schade verspreiden.