Betaalde online service voor Nintendo Switch lanceert in september

Vorig jaar kondigde Nintendo al aan dat online gamen op de Switch niet eeuwig gratis zou zijn. Destijds was het plan dat de online service voor de nieuwe console afgelopen herfst zou lanceren, maar enkele maanden later veranderde Nintendo van gedachten: zowel de opzet als de releasedatum werden veranderd en de Japanners gaven te weten dat de online service dit jaar lanceert.

Nu maakt Nintendo dat release window wat concreter: op Twitter laat het weten dat Nintendo Switch Online in september van start zal gaan. Vanaf die maand zullen we dus 3,99 euro per maand moeten betalen om gebruik te kunnen maken van online functies van games. Een abonnement voor drie maanden gaat voor 7,99 euro over de toonbank en voor een heel jaar betaal je 19,99 euro. Naast online functionaliteit krijg je bij het abonnement op Nintendo Switch Online toegang tot klassieke NES- of SNES-titels met nieuwe online componenten. Ten slotte krijg je, net als we gewend zijn van PlayStation Plus en Xbox Live Gold, regelmatig mooie deals aangeboden in de Nintendo eShop.

Nintendo heeft nog niet precies uitgelegd hoe de gratis games van de online dienst in hun werk gaan, maar vermoedelijk wijdt het bedrijf hier in de komende tijd nog wel een Nintendo Direct aan. Ten slotte is het ook handig om te weten dat de voice chat via de Splatoon 2-app vanaf de lancering van Nintendo Switch Online achter de betaalmuur wordt gezet.

Gaan jullie eind dit jaar aan een Nintendo Switch Online-abonnement? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    Was te verwachten. Maar dan hanteren ze bij nintendo nog wel een schappelijke prijs.

    Dat klinkt beter dan 60euro/jaar. [al ga je voor 60,- ook niet dood ofzo]

    Betaald online spelen…. Daar heerst nog altijd een discussie over, Maar je ontkomt er niet aan wil je online spelen. En uiteraard weten ze dat bij die bedrijven ook. Ze weten ook wel dat men toch betaald voor online.