Fortnite vereist waarschijnlijk geen Nintendo Switch Online-abonnement

Begin dit jaar maakte Nintendo bekend dat het in september een betaalde online dienst zou invoeren, genaamd Nintendo Switch Online. Inmiddels weten we de prijzen en releasedatum van het programma, maar nu lijkt er een interessant nieuw detail naar buiten te zijn gekomen: free-to-play-games als Fortnite en Paladins vereisen mogelijk geen abonnement op Nintendo Switch Online om over het internet te kunnen spelen.

Als je een Switch hebt, ken je de boodschap waarschijnlijk wel dat online gameplay momenteel nog gratis is, maar dat hier later verandering in gaat komen wanneer het abonnement wordt ingevoerd. Echter, op de winkelpagina’s van Fortnite, Paladins en andere free-to-play-games die internet vereisen, hebben gamers opgemerkt dat die disclaimer ontbreekt. Zeker in het geval van Fortnite is dat natuurlijk veelzeggend, want als het hier om een vergissing gaat, zou dat ontwikkelaar Epic Games ontzettend veel kritiek opleveren.

Andere online games, zoals Splatoon 2 en Minecraft, zijn wél voorzien van de mededeling dat online gameplay nog maar even gratis beschikbaar is. Dit zijn betaalde titels, dus het lijkt erop dat je alleen hoeft te betalen voor online functionaliteit als je ook moet betalen voor de game die je speelt.

Dit zou een opmerkelijke beslissing zijn, omdat Nintendo met zijn Online-abonnement juist bakken met geld had kunnen verdienen aan populaire games, zoals het eerdergenoemde Fortnite. Het is echter niet ongehoord, want ook PlayStation Plus biedt gratis online gameplay aan voor free-to-play-titels. Xbox Live is de enige dienst die een abonnement vereist als je gratis spellen op het internet wilt spelen.

Overigens heeft Nintendo nog niets officieel uit de doeken gedaan over of free-to-play-titels inderdaad geen Nintendo Switch Online vereisen. Het blijft dus vooralsnog speculatie, ook al is het wél gegronde speculatie.

Nintendo Switch Online wordt op 1 september ingevoerd.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Het zou mij dus niets verbazen als Epic iets van hun gigantische winst overschuift naar Nintendo om de instapdrempel voor Fornite maar zo laag mogelijk te houden. Fornite is immers groot geworden doordat het gratis is en eenvoudig op te pakken en Epic weet dat. Ze zullen er echter niet wakker van liggen kijkende naar de gigantische omzet uit dat éne spelletje. Er zal hoogstens geklaagd worden door de concurrentie betreffende oneerlijke concurrentie. Dit krijgt nog wel een staartje.

 2.   
  Kenneloth's avatar

  Dit is bij PlayStation en ik meen Xbox ook het geval. Je hebt er geen abo voor nodig. Mooie ontwikkeling.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Goede move van Fortnut