Call of Duty slachtoffer van afnemende pre-orders

Winkels signaleren de laatste tijd een trend van afnemende pre-orders. Steeds minder mensen kiezen ervoor om hun games al voor de release te bestellen, zelfs al proberen ontwikkelaars dit verleidelijk te maken door middel van allerhande bonussen. Ook Call of Duty ontspringt de dans niet.

Hoewel de vraag naar Advanced Warfare groter is dan de vraag naar Ghosts, merkt Activision-baas Eric Hirschberg dat ook de Call of Duty-franchise te maken heeft met een afnemend aantal pre-orders. Hij ziet daarvoor drie redenen:

You guys can see the same thing we see industry-wide, which is that there’s been sort of a secular downturn as it relates to preorders. We think that’s happening due to a number of factors: things like increased digital consumption, particularly on the next-gen consoles; titles being widely available on day one; and the decline overall for demand of software on the previous gen consoles.
Pre-order jij minder games dan vroeger? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Moodey's avatar

    Ik heb tot nu toe alleen nog maar GTA V gepreordered voor de PS3, omdat ii gewoon wist dat die het echt waard zou zijn. Verder heb ik t nog nooit gedaan.

  2.   
    Thijs.'s avatar

    gwn een kut spel

  3.   
    G-6's avatar

    Ik pre-order alleen als ik zeker weet dat de game goed word, daarbij vind ik dat bij de meest games de pre-order bonussen vaak niet de moeite om me over de streep te trekken.

  4.   
    KevinNaaldwijk's avatar

    Zien ze echt niet dat mensen niet meer tevreden zijn met elk jaar een nieuwe COD en de kwalitijd gaat soms zelfs achteruit van zijn voorganger.

  5.   
    Nitrix31's avatar

    Af en toe pre-order ik een game. Alleen als ik zeker weet dat hij goed zal zijn. Maar ook hier heb ik me een paar keer in vergist. Het blijft een gok dat pre-orderen.

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik pre-order alleen Limited en Collector’s Editions van games die na de release zijn uitverkocht zoals Halo: Reach Legendary Edition, Gears of War 3 Epic Edition, Saints Row IV Wub Wub edition, Watch_Dogs DedSec edition en alle Assassin’s Creeds. Games waar ik echt naar uit kijk pre-order ik ook soms maar als er geen speciale editie komt en ik hoef de game niet perse op release te spelen, dan wacht ik tot een prijsdaling. ๐Ÿ™‚

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Die gasten bij Activision zijn blind volgens mij.. hun pre-orders nemen af doordat hun constant dezelfde games uitbrengen. Natuurlijk is het met AW wat anders (en je leest ook al dat AW meer pre-orders heeft dan Ghosts), maar dan nog. Ze doen dingen waar fans niet op zitten te wachten. Natuurlijk daalt de verkoop/pre-orders.

    Ghosts heb ik niet gepre-ordered, maar wel later in de winkel gehaald (spijtig). Ik zal waarschijnlijk hetzelfde doen met AW, maar ik wil eerst wat multiplayer gameplay beelden zien. De singleplayer speel ik sowieso wel, maar of de multiplayer het waard is? Dat zien we nog wel.

    De games die ik al gepre-ordered heb: Dragon Age: Inquisition, The Witcher 3: Wild Hunt, Destiny, Metro: Redux, Assassin’s Creed: Unity, GTA V, The Crew, Evolve en The Order: 1886. Games die ik binnenkort nog ga pre-orderen: Dying Light, Bloodborne, Dead Island 2 (misschien), Ratchet & Clank Remastered en natuurlijk Uncharted 4: A Thief’s End.

    Best een aardig lijstje zie ik nu.

  8.   
    don078's avatar

    ik pre-order eigenlijk nooit. games zijn toch wel direct verkrijgbaar overal.

  9.   
    Musicman88's avatar

    Het is te merken dat veel mensen naar de Tom & Peter’s Hot Koffie Show hebben gekeken…
    ๐Ÿ˜‰
    Voor mij staat ook alleen nog maar GTAV op voor de pc en daarna ga ik ze gewoon op de releasedag afhalen in een winkel. Geen pre-orders meer voor mij. ๐Ÿ˜›

  10.   
    Thabigmanx's avatar

    ik pre order altijd, gezien ik er nog nooit voor heb moeten betalen.

  11.   
    Alfa Warrior's avatar

    Nou – dat CoD niet zo goed ge-preordered wordt komt omdat Call of Duty jaar na jaar teleurstellend is voor een groot aantal spelers en bij Advanced Warfare hebben ze nog steeds geen verbeteringen en vernieuwingen laten zien. Natuurlijk zijn de graphics (hopelijk) beter maar het zag er nog steeds matig uit in de trailer.