Waar koop jij vooral je games? | CrewGrounds

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Waar koop jij vooral je games?

Leon Kempers
Bij een webwinkel, zoals Bol.com.
Ik ben een echte sucker voor hoesjes, dus je zult mij games niet snel digitaal zien kopen. Zo’n hoesje stevig in je handen houden en vervolgens de seal eraf scheuren, is een gevoel dat ik niet zou willen missen. Hoewel ik het het leukst vind om in een fysieke winkel rond te neuzen, betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik games in webshops koop. Dat gaat simpelweg een stuk sneller en je hoeft er je huis niet voor uit – wat voor een gamer natuurlijk altijd fijn is.

Tom Kauwenberg
Bij een digitaal platform, zoals Steam.
Het liefst zou ik alles fysiek in de kast hebben staan, maar die luxe permitteer ik mezelf jammer genoeg niet meer. In de pc die ik dit jaar samenstelde, heb ik de optische lezer achterwege gelaten. Te ouderwets, te lomp. Maar dat wil wel zeggen dat ik nu per definitie gebonden ben aan Steam, Origin en GOG. Ook op de Xbox One komen de meeste titels digitaal binnen en dus koop ik tegenwoordig zelden nog zo’n sexy doosje. Om het goed te maken met mezelf, haal ik af en toe nog een tweedehands schijfje bij de kringloop, maar de nieuwe, grote releases hebben bij mij toch een digitale toekomst.

Lennart van Alem
Allemaal.
Ik game voornamelijk op mijn trouwe 360 en trouwe laptop. Hoewel ik voor de 360 eigenlijk bijna alleen nog games uit de budgetbakken of tweedehands haal, wil ik zo nu en dan nog wel eens via bijvoorbeeld bol.com klassiekers als Fable kopen. De grootste fout die ik heb begaan is mijn PayPal-account koppelen aan mijn Xbox, dus ik haal ook aanbiedingen binnen via de Xbox Store. Voor de laptop haal ik mijn games eigenlijk alleen maar via Steam, en ik denk dat vrijwel alle pc-gamers dat doen. Veel game-pc’s hebben namelijk niet eens meer een disc-compartiment, en met de Steamsales wordt het al helemaal aantrekkelijk!

Mike Gevers
Bij een digitaal platform, zoals Steam.
Vroeger vond ik het prachtig om naar de Free Record Shop te gaan in de pauze, want die zat om de hoek bij mijn school. Toen ging de boel failliet, en bleef alleen de Game Mania nog over, die helaas steeds minder pc-games verkoopt. En hoewel ik fan blijf van mooie doosjes, worden die naar mijn mening sowieso steeds schaarser. Zelfs Collector’s Edition-doosjes zijn vaak niet meer dan het reguliere hoesje, maar dan met “Collector’s Edition” in lettertype 8 in de hoek. Ik ga dus steeds vaker gewoon voor Steam, ook om mijn arme portemonnee een beetje te ontzien.

Leon Stougie
Bij een webwinkel, zoals Bol.com.
Gemak dient de mens en als ik een nieuwe game aanschaf, kies ik dan ook voor de digitale snelweg zodat het gewenste spel de volgende dag (of op release) op de deurmat valt. Hoewel ik het best leuk vind om in een winkel rond te struinen op zoek naar een nieuwe game doe ik dat eigenlijk nog maar zelden, mede doordat je via webshops toch wat goedkoper uit bent. Bij een Steam Sale schaf ik daarnaast ook nog wel eens geheel digitaal een spelletje aan. Voor de PlayStation 4 zie ik de PlayStation Store, buiten een enkele indie, niet echt als een optie. Veel te duur en het kost je dikwijls ook heel wat extra opslagruimte.

 1.   
  evilmase's avatar

  in iedere geval niet meer bij game mania !! stelletje oplichtichters !!

 2.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik gewoon in n winkel Intertoys of Bart Smit lekker ouderwets

 3.   
  mitchel1988's avatar

  Duidelijk! Denk dat het steeds meer naar digitaal gaat. Zeker op de PC. Kijken hoelang ze het vol gaan houden met de consoles.

 4.   
  Moodey's avatar

  Red light district

  Oh wacht. Goedkoopste webwinkel*

 5.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Bol.com of intertoys

 6.   
  FCBaselFan's avatar

  maakt mij niet uit waar ik koop zo lang ik maar een game in een hoesje heb voor een goede prijs.

 7.   
  NietNickMeneer's avatar

  Precies het gene wat Leon kampers ook heeft

 8.   
  FireBallz's avatar

  Het liefste 2e hands. Een stuk goedkoper en de zijn nog steeds goed te spelen. De laatste keer dat ik een geheel nieuwe game kocht, was Watch Dogs in 2014. Voor de rest alles alleen nog maar 2ehands.

 9.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Steam want is meestal net wat goedkoper.

 10.   
  Ryan2000's avatar

  Als ik iets koop is het meestal online. Er zit ook geen winkel dicht bij mij in de buurt. Soms koop ik wel eens iets van marktplaats, goedkoop en makkelijk. 😀

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik koop gewoon schijfje sowieso fysiek, mocht ik nu spel niet meer willen ruil ik heb in bij Gamemania.

  Maar waar ik koop verschilt soms in de winkel en soms online bij bol of ergens anders.

 12.   
  mheiden21's avatar

  Doosjes verzamelen in je kast is nog voornamelijk the way to go voor mij, maar sommige games koop ik digitaal op de xbox als ze flink afgeprijsd zijn. Titanfall bv was ooit 12,50 incl seasonpass dus zo’n deal laat ik dan niet liggen.

 13.   
  mattioza's avatar

  Leon Kempers schreef, "Dat gaat simpelweg een stuk sneller en je hoeft er je huis niet voor uit – wat voor een gamer natuurlijk altijd fijn is."

  Het is pijnlijk, maar het is waar 😛

 14.   
  mattioza's avatar

  Ik koop ook zowel in de webshop als fysiek in de winkel.

 15.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik koop mijn games lekker tweedehands via Marktplaats, maar ik loop ook even de Cex binnen wanneer ik in Arnhem ben. Een tweedehands winkel met heel eerlijke prijzen! Call of Duty Modern Warfare 2 licht daar namelijk voor 5 euro in plaats van het schaamteloze bedrag van 15 euro wat de meeste er voor vragen.

 16.   
  Gajes859's avatar

  Meestal direct nadat de game uitkomt fysiek bij een webwinkel.

 17.   
  noah81's avatar

  Vrijwel alle xbox games in de xbox store, wii u games bij intertoys of bol.com.

 18.   
  FifaCrazyGizmo's avatar

  KINGUIN

 19.   
  Invictus's avatar

  Lekker op steam! En anders bij de Bartsmit, meestal hebben hun de beste prijs!

 20.   
  Shadow Sumo's avatar

  Meestal game mania vooral voor 2 de hands spellen soms ook carrefour.

 21.   
  toqeer's avatar

  Mediamarkt of bart smit meestal media voor de seal, bart smit als ik in de buurt ben