Waar koop jij vooral je games? | GN Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Het bericht dat Star Wars: Battlefront geen voicechat zou bevatten, zowel op pc als console, leidde onder de GamersNET-bezoekers tot nogal wat commotie. Wij waren dan ook benieuwd in hoeverre jullie gebruikmaken van voicechat tijdens het gamen. De reacties bleken verdeeld en hoewel de in-game voicechat door menig GamersNET-bezoeker nog gebruikt wordt, heeft de meerderheid gekozen voor een andere mogelijkheid:

Supergido:

Altijd, maar dan wel via Teamspeak. Het ligt vaak aan de game die ik speel. Als ik Arma speel moet ik verplicht communiceren met mijn mede soldaten via een speciale plugin in teamspeak en als ik bijvoorbeeld Minecraft of EuroTruckSimulator speel vindt ik het toch altijd gezelliger om met de andere te kunnen praten.
KillGamer01:
Een paar jaar geleden speelde ik nog wel met vrienden de multiplayer van games en zaten wij vaak in een Xbox Live party. Echter is dit door de jaren heen veranderd. Zo speel ik tegenwoordig amper nog multiplayer op mijn Xbox One en zijn de meeste leden van, de destijds Xbox 360 clan, overgestapt naar PS4, waardoor ik tegenwoordig nog maar met twee oude vrienden van de vorige console generatie praat. Alhoewel wij elkaar niet meer zo vaak spreken, heb ik eens in het kwartaal toch nog een gezellige avond in een Xbox One party chat.
Speedredz:
Het is heel handig de voice chat maar toch heb je vaak van die negen jarige kinderen die dan door je game heen gaan schreeuwen en verpesten maar voor de rest gebruik ik hen altijd.
Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer tal van games verschenen in oktober en november en de kans is dan ook groot dat jullie één of meerdere games hebben aangeschaft. De vraag is echter waar jullie vooral je games kopen. Haal je ze nog altijd op bij een fysieke winkel, zoals Mediamarkt, vertrouw je op een webwinkel of haal je je spellen voornamelijk tweedehands in huis? De poll van deze maand luidt dan ook als volgt:

Waar koop jij vooral je games?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Lazar93's avatar

  ps4 spellen eigenlijk altijd bij de op dat moment meest dicht bij zijnde winkel en pc koop ik al jaren niet meer fysieke copies alleen maar via steam

 2.   
  ChrisBoers's avatar

  Eigenlijk altijd via Marktplaats. ik hoef niet perse day-one de game te hebben, mijn backlog is MEER dan groot genoeg. En binnen een maandje zijn de prijzen van games ruim onder de 40 Euro (ook voor console-games), dus dat is snel verdiend. Nieuw of 2e hands maakt me niet zoveel uit. Neem bijvoorbeeld Fallout 4. net uit, en nu al overal op MP te koop voor 40 Euro. Komt waarschijnlijk ook doordat er veel consoles met Fallout 4 verkocht worden, terwijl het toch niet een game voor iedereen is. Resultaat:teleurstelling, en het spel in de verkoop. En daar profiteer ik dan weer graag van! 😆

 3.   
  Speedredz's avatar

  Steam of origin

 4.   
  Tom's avatar

  Ben eigenlijk een voorstander van doosjes, maar heb mezelf daar lastig in gemaakt. Ik vond een optische drive in m’n pc te ouderwets en te lomp en verder krijgt de pers tegenwoordig ook veel digitale codes. Conclusie: in 2014 nog één fysiek spel gekocht en in 2015 slechts wat tweedehands spellen voor de Xbox 360 opgepikt. Verder is alles digitaal.

 5.   
  stinkiwinkie's avatar

  Alles via steam met 1 uizondering na starcraft II

 6.   
  Kamelot2's avatar

  Via gamesdumber. In plaats van 65 Euro voor 50 a 45 Euro de dayone editie op consoles en op de pc vaak nog goedkoper. Dus dat is mijn vaste stekkie. Vaak ook nog korting wat je extra kan krijgen. Game mania was vroeger mijn ding, maar dat zijn helaas grote oplichters dus ga nooit meer met hun in zee. Bij deze ook waarschuwing voor andere mensen.

 7.   
  Bram_M99's avatar

  Eigenlijk gewoon een betrouwbare website waar het het goedkoopste is. Vaak mediamarkt of bil.com. Dit omdat ik liever een doosje en een disc heb in plaats van online, ook omdat je dan nog geld kan krijgen als je de game verkoopt 🙂

 8.   
  Ralph P Scene's avatar

  Koop zelf altijd bij gamemania omdat ze scherpe prijzen hebben, leuke pre order bonussen en punten systeem hebben. Het is voordeel aan een punten systeem dat je genoeg punten gespaard te hebben, 15 Euro korting krijgt op 1 aankoop. Hou zelf van een doosje omdat ik toch graag een schijfje wil hebben plaats van iets digitaal.

 9.   
  tijn80's avatar

  Ik kijk meestal op budgetgaming. De winkels waar de games het goedkoopste zijn hebben vaak ook nog wat kortingscodes rondzwerven op de diverse fora, wat altijd mooi meegenomen is. Scheelt in de meeste gevallen toch altijd wel een €10 t.o.v. winkels 😀

  Vaak kijk ik ook nog wel op marktplaats. Er zijn toch altijd wel mensen die (bijna) nieuwe games wegdoen voor een lagere prijs omdat het niet is wat ze ervan verwachtte. Dan kies ik er wel altijd 1 waarbij ik de game zelf kan ophalen.

  Heb wel eens een game gekocht (en laten versturen) op MP met een kras op de disc. Hierbij had de verkoper hem zelf weer geseald… “Ongebruikt en nieuw”: my ass 👿

 10.   
  mitchel1988's avatar

  Koop de games altijd online voor de Xbox 360 of de Xbox One.
  Vaak bij wehkamp of BartSmit. Altijd online, omdat ik ze hier vaak net iets goedkoper vind.. 🙂

 11.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik koop mijn games vaak via Steam en soms bij een andere webshop zoals OKS en G2P, omdat de prijzen vaak hoog liggen. Maar ik koop heel soms nog games via een webwinkel, terwijl ik dit jaren geleden vooral deed. Star Wars Battlefront heb ik dan weer via Coolblue besteld, omdat de prijzen gelijk waren.

 12.   
  Ryan2000's avatar

  Ik koop altijd games online. Ten eerste, ik ben 14 (3 december 15) en mag dus geen games halen zonder ouders. Meestal kijk ik ook waar ze het goedkoopst zijn, idd budgetgaming.nl. Online is soms net iets makkelijker, je kan gewoon op je luie reet zitten te bestellen, alleen moet je dan wel ff een dagje wachten!

 13.   
  Musicman88's avatar

  Tot een paar jaar geleden kocht ik vrijwel alles fysiek in de winkel. Soms bestelde ik ze ook nog wel eens online. Maar de laatste paar jaren is het toch veel te gemakkelijk geworden om de game gewoon digitaal online te kopen. En of dat dan nu via een service als Steam of GOG of Humble store gaat, of dat ik ze direct bij de studio zelf koop uPlay enz. dat maakt niet zoveel uit. Het is gemakkelijker om de game dan even zo te ‘bestellen’ of ‘kopen’. En nu pas sinds kort ben ik gamekeys aan het kopen. Dan heb je ze vaker voor de helft van de prijs als de game bij Steam of andere wordt aangeboden. AC Syndicate en Rainbow Six Siege heb ik zo pas nog gekocht, voor maar 28 euro per stuk, ipv 60 euro p.s. wat ze op uPlay en op Steam vragen. En het werkt allemaal zonder problemen. Je moet er alleen voorzichtig mee zijn op welke site je ze koopt en wel even een beetje research doen of die site betrouwbaar is en hoe ze omgaan met een refund als de game niet werkt. Ik was er ook eerst een beetje huiverig voor, maar ik moet zeggen dat het me goed bevallen is.

  Kijk als een game het waard is wil ik er best full price voor betalen. Rainbow Six Siege is mij geen 60 euro waard, voor 30 wil ik de game wel hebben. Dit was dan een key van de actie van Nvidia, koop een nieuwe videokaart en krijg een gamekey voor niets. Nou ja, ik heb dan 28 euro voor de gamekey betaald. De videokaart had ik al 😛

 14.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Paar jaar geleden kocht ik bijna alles in de winkel maar nu is het andersom. Ik koop nu alles digitaal via Steam, Origin, GOG, Greenmangaming.

 15.   
  RikH's avatar

  Eigenlijk altijd via steam en g2a

 16.   
  Neolite's avatar

  Heel erg simpel, waar de game het goedkoopst is.

 17.   
  mheiden21's avatar

  Ik ben nog altijd van de doosjes, even via budgetgaming zoeken wie het goedkoopste is en bestellen. Voornamelijk omdat hier in de buurt weinig winkels zijn dus online bestellen is makkelijker en scheelt me 10-15 km reizen.

 18.   
  FireBallz's avatar

  Altijd via een tweedehands winkel, omdat ik nooit een special edition hoef kan ik net zo goed zonder. Ik ben op veel sites terechtgekomen via Marktplaats.

 19.   
  PaNNa's avatar

  Vooral bij Media markt, omdat ze daar meestal 5 tot 9€ goedkoper zijn, anders heb ik nog Steam.. Maar voor de rest ga ik waar de prijzen interessant zijn of als er promoties/acties zijn die ik persé wil.

 20.   
  MaxGudden's avatar

  Altijd online, fysieke exemplaren enkel voor collectors editions, voor de rest alles digitaal in code vorm 🙂

 21.   
  mattioza's avatar

  Games dat ik bij de release aanschaf, koop ik bij Mediamarkt (meestal goedkoopste op day one in België). Als ik een game een (half) jaartje later aanschaf koop ik hem bij de webshop van Dreamland en haal ik hem gratis op in de Colruyt-winkel in men buurt. 🙂

 22.   
  mmx's avatar

  Ik koop altijd bij Bol.com daar krijg ik volledig gesealde nieuwe games 🙂

 23.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Fysieke games probeer ik zo veel mogelijk tweedehands te verkrijgen. Laatst nog de Ratchet and Clank Trilogy voor PS3 afgetroggeld voor 7,50. PC games koop ik alleen in Steam sales of Humble Bundle, G2A en Green Man Gaming achtige websites.

 24.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  ik koop bijna al mijn games in de game mania vooral tweedehands want die werken perfect en zijn goedkoper dan de nieuwe en aangezien ik niet elke game bij launch moet hebben wacht ik vaak een jaartje en koop ze dan tweedehands voor 20 of 15 euro. en als ik een nieuwe game koop is het meestal een preorder. Games op steam koop ik ook soms maar niet veel want ik game liever op een console dat kan mij langer geboeid houden.

 25.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik koop alles digitaal. Hoor heel vaak mensen die per sé een mooi doosje willen hebben maar daar geef ik zelf geen ruk meer om sinds ik naar pc ben gegaan.

 26.   
  noah81's avatar

  Altijd in de store online, kun je ze tenminste niet kwijtraken of kapotmaken.
  Alleen voor de wii u koop ik ze in de winkel.

 27.   
  TinusGN's avatar

  Een fysieke aankoop geeft mij meer het gevoel van zekerheid, dat het niet opeens fout gaat bij het downloaden, en dat ik dan nog een bonnetje heb. Soms zitten in de hoes van de game nog extra dingen zoals bij Fallout 4 een kaart met alle perks!

 28.   
  dneario's avatar

  Ik denk dat er eigenlijk wel een onderscheid hoort te bestaan tussen webwinkels zoals Bol.com, Coolblue en bijvoorbeeld G2A en cdkeys.com. Oke het zijn beide webwinkels, maar de eerste twee verkopen virtueel een fysieke versie van de game en de ander enkel een cdkey (die ze meestal ook gelijk opsturen).

 29.   
  KillVannah's avatar

  Voornamelijk steam maar soms koop ik ook keys via andere websites als ze goedkoper daar te vinden zijn. Fysieke games voornamelijk bij Game Mania of andere tweede hands zaken (skere student zijn is niet makkelijk 😉 )

 30.   
  Bacotje's avatar

  Media Markt 🙂

 31.   
  Leon 2.0's avatar

  dneario schreef, "Ik denk dat er eigenlijk wel een onderscheid hoort te bestaan tussen webwinkels zoals Bol.com, Coolblue en bijvoorbeeld G2A en cdkeys.com. Oke het zijn beide webwinkels, maar de eerste twee verkopen virtueel een fysieke versie van de game en de ander enkel een cdkey (die ze meestal ook gelijk opsturen). "

  Daar zit inderdaad zeker wel een verschil tussen! Had ik bij het samenstellen van de poll niet aan gedacht. Maar goed, gelukkig kan er via de reacties altijd een toelichting gegeven worden. 🙂

 32.   
  N-Sortin's avatar

  Verschillend ja ik zie geen poll Leon 2.0

 33.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Budgetgaming is de bom! even vergelijken en dan op de website waar die het goedkoopste is bestellen, dit is opvallend vaak Nedgame erg goeie service en zeer betrouwbaar. Nieuwe releases via de prijsvergelijksite scheelt al gauw 15 euro met preorders.