Call of Duty: Vanguard onder vuur om respectloze Koran referentie

Soms schop je gamers tegen de schenen zonder dat je het doorhebt, en Activision ervaart dit momenteel eigenhandig. Een specifieke map binnen de zombies modus van Call of Duty: Vanguard heeft een flink deel van de islamitische community aardig op de achterste benen gekregen. To be fair, losse bladzijdes van de Koran over de vloer strooien zodat iedereen er met z’n klossen overheen kan jorissen… dat is ook gewoon rete-onhandig. Daar hoef je geen moslim voor te zijn om dat te snappen.

Mocht je jezelf toch afvragen waarom, let op. Een Koran op de vloer plaatsen wordt als respectloos beschouwd binnen de islam, dus losse pagina’s ervan is al helemaal not done. Geloof me, Activision en Sledgehammer weten dat inmiddels ook. Menig moslim is er namelijk niet echt kapot van dat er pagina’s van hun heilig boek rondslingeren in één van de maps van de zombie modus die Vanguard rijk is. Zo ook Rami Ismail, die de meeste van ons wel kennen als de oprichter van de Nederlandse indie developer Vlambeer. Rami heeft zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken geschoven en richtte zich tot Twitter om zijn opinie te delen.

Gelukkig was Activision er vlot zat bij om nederig diens excuses aan te bieden. Via het Arabische account van Call of Duty heeft de uitgever laten weten het ten zeerste te betreuren en dat dit nooit in de game had mogen verschijnen. Ook heeft men toegezegd dat de content inmiddels is verwijderd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren