‘Vlambeer’ Rami Ismail wint Ambassador Award op Game Developers Conference

Nederland stond op de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco goed in de schijnwerpers, want de Nederlandse ontwikkelaar Rami Ismail won daar deze week de Ambassador Award. Ismail is mede-oprichter van ontwikkelaar Vlambeer (Luftrausers, Ridiculous Fishing) en naast het maken van games, zet hij zich de afgelopen jaren ook in om het ontwikkelen van games over de hele wereld beter te maken.

Niet overal is het even gemakkelijk om games te maken en Ismail won de Ambassador Award vanwege zijn hulp in onder andere ontwikkelingslanden, om het mogelijk te maken ook in zulke landen games te creëren.


Hij vindt het bijvoorbeeld ook heel belangrijk om games te zien vanuit een ander perspectief. De meeste grote games komen uit het westen of Azië en focussen voornamelijk op geweld. Ismail ziet graag meer games zonder geweld, waarin je meer te maken krijgt met andere culturen. Ook worden Derde Wereldlanden niet altijd accuraat neergezet vanwege de stroom aan games vanuit Europa, Amerika en Azië.

Rami Ismail reist de hele wereld rond om lezingen te geven en te praten met ontwikkelaars voor mogelijkheden. Hij investeert in minder bedeelde bedrijven om hun ook kansen te geven. In San Francisco gaf de halve kracht achter Vlambeer een panel, waar echter niet elke uitgenodigde ontwikkelaar naartoe kon komen. Sommige personen kregen niet op tijd een visum om kort in Amerika te kunnen verblijven. Het panel werd uiteindelijk gehouden met zes man.

GamersNET feliciteert Rami Ismail met zijn Ambassador Award! Dat er nog genoeg moois van terecht mag komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren