Door Cloaking zien cheaters Vanguard en Warzone hopelijk niet meer zitten

Het mag geen geheim meer zijn, maar Call of Duty: Vanguard en Warzone zijn tot op heden nog steeds een cheaters walhalla. Door Activision gedeelde cijfers tonen aan dat valsspelers nog steeds hun weg naar de multiplayer servers van de shooter weten te vinden. Maar als het aan het Ricochet ant-cheat programma ligt, zien deze spelbedervers het binnenkort niet meer zitten. Letterlijk.

Activision kondigt namelijk vol bravoure aan dat het een nieuwe anti-cheat maatregel gaat treffen: Cloaking. Wat doet deze maatregel precies? Nou ja… cloaken. Maar alleen eerlijke spelers zoals jij en ik. Zodra een cheater is gesignaleerd, wordt iedere eerlijke speler voor hem onzichtbaar en onhoorbaar. Zelfs schoten die je lost vallen niet te traceren. Zodra iemand als een dolleman om zich heen begint te kijken en je “wie de fok schoot zojuist op mij?!” door je headset hoort tetteren, weet je dat je beet hebt. En da’s best lollig. Zo heb je tenminste nog een beetje plezier aan zo’n spelbederver.

Maar goed, het blijkt nodig. De Call of Duty ban hammer blijft maar zwaaien. Activision heeft sinds de laatste ban wave ruim 54.000 accounts afgesloten, terwijl het destijds – halverwege maart – ook al 90.000 spelers de digitale deur heeft gewezen. Ach ja, als je maar popi bent op je livestream, toch? Dus ja, misschien jezelf toch maar netjes gedragen vanaf nu. Je wilt toch niet die geniale Godzilla x King Kong crossover genaamd Operation Monarch in Warzone missen? Wat een tragedie zou dat zijn zeg…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren