Launch Call of Duty Vanguard was de slechtste in jaren

Call of Vanguard is wellicht nog niet het succes waar Activision op heeft gerekend. Volgens recente cijfers van GamesIndustry.biz lopen onder andere in het Verenigd Koninkrijk de verkoopcijfers enorm achter op voorgaande jaren.

Zo heeft Vanguard in de eerste week sinds de lancering maar liefst 40 procent slechter gepresteerd dan voorganger Black Ops Cold War. Uitgebreidere data via bronnen van VideoGamesChronicle laat zien dat Call of Duty Vanguard zelfs de slechtste lancering kent in 14 jaar tijd.

Alleen de eerste Call of Duty: Modern Warfare uit 2007, de game die het moderne tijdperk van Call of Duty startte, wist in de eerste week minder goed te verkopen dan Vanguard. Vergeleken met het topjaar 2010 van Call of Duty Black Ops blijft Vanguard zelfs 200 procent achter. Ook de volgens veel gamers mindere delen Ghosts (+52%) en Infinite Warfare (+16%) hadden een betere lancering dan Vanguard.

Toch is het maar de vraag of de resultaten tot veel onvrede zullen leiden bij Activision. Call of Duty Vanguard is in het Verenigd Koninkrijk nog steeds de op één na grootste lancering, naast FIFA 22.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren