‘Microsoft wil Discord opkopen voor 10 miljard’

Discord is het afgelopen jaar gegroeid omdat meer mensen zijn gaan gamen, maar ook omdat ook andere groepen de dienst hebben ontdekt. Discord kan immers ook prima worden gebruikt voor zo ongeveer elke soort bijeenkomst: boekenclubs, studiegroepjes, noem maar op. Met grofweg honderd miljoen actieve gebruikers per maand is het bedrijf dan ook flink gegroeid, wat de financiële waarde uiteraard vergroot. Het bedrijf wil daar nu gebruik van maken en oriënteert zich op potentiële kopers. Daarbij heeft Discord ook Microsoft benaderd, dat op zijn beurt ruim 10 miljard zou willen beuren voor het bezit van Discord. Dit melden anonieme bronnen aan Bloomberg.

Dat wil overigens niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Discord ziet Microsoft als één van de mogelijkheden, en er zijn in het verleden ook gesprekken geweest met Epic Games en Amazon. Tot slot overweegt Discord daarnaast om zich te laten noteren op de aandelenmarkt. Daarmee zouden aandeelhouders dus de kopers zijn die het bedrijf zoekt.

Volgens Matthew Kanterman, analist bij Bloomberg, zou het logisch zijn voor Microsoft om Discord over te nemen. Team Xbox richt zich immers al langer meer op software en services, onder meer met Game Pass. Het zou heel makkelijk zijn om Discord Nitro, het betaalde abonnement van de chatserver-uitbater, te integreren in Xbox’ eigen ecosysteem.

Sterker nog, dit is niet eens het eerste sociale communicatieplatform dat Microsoft wil overnemen. Vorig jaar wilde de softwaregigant ook al TikTok opkopen en heeft het onderhandelingen gevoerd met Pinterest. Echter, in dit geval is het Phil Spencer die de kar trekt, wat er toch écht op wijst dat Discord meer voor Xbox zou worden overgenomen dan voor Microsoft als geheel.

Microsoft heeft dus goede redenen om Discord over te willen nemen, maar uiteindelijk is het aan Discord om de beslissing te nemen – en zij neigen toch écht meer naar een beursnotering dan directe overname. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 1.   
  Anoniem-1794368145's avatar

  Nog geen cent winst gemaakt, toch 10 miljard waard. Allerminst slecht. Het kan mij om het even zijn wie de nieuwe aandeelhouders worden. Wat deze markt wel laat zien is dat gebruikers over het algemeen best wel eenvoudig overstappen naar andere platformen als het niet bevalt. De nieuwe eigenaren kunnen het niet laten versloffen.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  @Anoniem-1794368145:
  Ehh – geen cent winst?
  Discord verdient flink aan hun abonnementendienst hoor (Discord Nitro & Boosts).

 3.   
  Hukertoo97's avatar

  waatrom zou je 10 miljard betalen?? Je kan discord gewoon gratis downloaden…