Xbox viert 20e verjaardag met special edition controller

Je voelt je wellicht al oud worden wanneer je jezelf beseft dat Xbox alweer 20 jaar oud is, maar Microsoft is er maar al te trots op. Om te vieren dat ze het al twee decennia weten uit te houden komt Team Xbox met een Special Edition Wireless Controller op de proppen, welke iedere OG Xboxer nostalgische gevoelens zou moeten geven.

Zoals het een echte classic Xbox controller betaamt zit deze speciale editie tjokvol felgroene accenten en referenties. Uiteraard moet er ook ergens een 20 op staan, waar Microsoft de open ruimte naast de rechter analoge stick voor heeft gereserveerd. Wie heel vroeger een originele Xbox heeft gehad – of misschien nog heeft – snapt ook waarom men heeft gekozen voor een smokey doorzichtige behuizing.

Het aansluiten van deze controller brengt een leuke verrassing met zich mee, namelijk een feestelijk dynamisch thema. Zolang je deze achteraf niet wijzigt, ben je daar de trotse eigenaar van. Wijzig je deze tussentijds wel, dan moet je de controller opnieuw aan je Xbox hangen om het thema weer te activeren. Dit thema kun je dus ook op de Xbox van je compadres zetten, maar ze zijn ‘m dan wel weer kwijt als ze in hun thema’s rommelen.

Maar wat is een dikke controller zonder een bijpassende headset? Dat vroeg Microsoft zich ook af. Daarom is er ook een 20th Anniversary Special Edition headset gecreëerd, welke net als de controller de benodigde esthetische behandeling heeft gekregen.

Dus wil je de verjaardag van Xbox in stijl vieren, wees er dan als de kippen bij en pre-order die handel. Vanaf 15 november ligt je bestelling op de deurmat.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren