Xbox Game Pass goed voor de gamer

Het begon allemaal als een enorm ambitieus plan, waar veel mensen een beetje achterdochtig naar keken. Wij waren ook kritisch overigens (behalve orakel Tom), maar Xbox Game Pass lijkt nu echt voet aan de grond te krijgen. Steeds meer luisteraars van de Gamersnet Podcast sturen me berichtjes dat ze deze generatie voor de Xbox Series X gaan en constant wordt dezelfde reden genoemd: de Xbox Game Pass. Deze week heeft de Europese Unie zijn zegen gegeven aan de overname van Bethesda door Microsoft en direct werden de meeste Bethesda-games toegevoegd aan het abonnement.

Ook werd deze week bekend dat Outriders vanaf de lancering beschikbaar wordt en ook het prachtige Undertale is inmiddels beschikbaar. En je kan het zien aan de lijst met games. Xbox Game Pass maakt ons allemaal betere gamers.

Waarom? Als ik naar mijn eigen gamegedrag kijk (en wat ik hoor van luisteraars) is dat je meerdere genres gaat uitproberen. Meestal gebeurt dit op vrijdag, als ik de catelogus bekijk en wat downloads aan zet voor het weekend. Zo heb ik heel wat mooie uren meegemaakt in DiRT 5 (ik speel zelden racegames), heb ik mijn nostalgie de vrije loop gelaten met Viva Pinata (retro-gamen doe ik zelden) en heb ik genoten van The Outer Wilds (Peter aan een indiegame? Jazeker!).

En natuurlijk zal je ook tegenvallers gaan vinden. The Medium is niks voor mij en wat mij betreft is A Way Out een enorm overhypete game!

Tel Bethesda op bij de 476 andere studio’s die Microsoft heeft gekocht en je hebt een glansrijke toekomst voor de Xbox Game Pass. En buiten dat het hele vette games biedt, is het makkelijker dan ooit om eens een game te proberen uit een “ander” genre. Probeer het eens! Word je een rijkere gamer van!

Oh en nee, we krijgen voor dit artikel niet betaald, was het maar zo! Dus Xbox als je dit leest? Steun het vrije woord en krijg veel extra content via Patreon! 🙂

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het zou vast een goeie deal kunnen zijn, toch doe ik het niet.
  Ik game misschien eens alleen in het weekend, daarbij is die lijst gigantisch en wellicht speel ik95% niet eens.

  Dan koop ik liever een spel waar ik 1 of 2 maanden mee zoet ben, dan dat ik maandelijks voor hele waslijst betaal die ik niet eens zal spelen.
  Je hoeft ook niet elk spel direct bij de launch nieuw te kopen, laatst Lego Lord of the rings & lego the hobbit beide voor paar euro gekocht steam key. nu al paar weken plezier van.