Microsoft is naar verluidt bezig met een verbeterde Xbox Series X chip

Terwijl de tech-wereld moord en brand schreeuwt en door chiptekorten prijzen de pan uit vliegen, is Microsoft naar verluidt bezig met het verbeteren van diens huidige Xbox Series X chipset. Tenminste, dat zegt journalist Brad Sams en wie zijn wij om hem tegen te spreken.

Nu wil dat niet direct zeggen dat de Xbox Series X in de ( nabije) toekomst direct enorme performance-stappen gaat maken. Ook Sams denkt dat de revisie niet veel invloed zal hebben op de kracht ervan. Maar energie efficiëntie is wel een dingetje. En uiteindelijk zorgt een efficiëntere chip minder voor minder onkosten.

“I believe this is true … I know that Microsoft was working on revisions of the chip.”

“Now, are we going to see performance improvements, are we going to see anything else? I do not believe so but Microsoft is always working on making cooler, more efficient chips because that lowers the cost of production.”

Daarnaast is een ontwikkeling als deze ook niks nieuws. Verbeteringen in hardware en componenten worden aan de lopende band uitgeplozen en doorgevoerd. Het valt nu alleen nog te bezien of de ‘verbeterde’ variant in de huidige cyclus wordt benut of in volgende versie van de Xbox Series X console.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren