Xbox Series X|S en corona leggen Microsoft geen windeieren

Microsoft heeft nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd, en zeker gaming heeft een erg sterke periode gekend. Dit is het tweede kwartaal waarin de Xbox Series X|S verkocht werd, en dankzij deze consoles is de hardware-omzet met 232 procent (!) gegroeid. Daarnaast is ook de omzet uit games en services gegroeid met 739 miljoen dollar ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze groei wordt aangejaagd door games van derde partijen, Xbox Game Pass en first-party titels.

In totaal heeft Microsoft 1,2 miljard meer omzet uit games gehaald dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat is een groei van 50 procent. Dit nieuws komt nadat vorig kwartaal al voor het eerst een omzet van 5 miljard uit gaming werd genoteerd. Microsoft zegt dat dit vooral uit content, services en hardware komt.

Hoeveel Game Pass-abonnees er zijn, is overigens niet bekendgemaakt. Vorig kwartaal zei Microsoft vol trots dat er al 18 miljoen mensen een abonnement hadden, maar deze keer worden we niet op de hoogte gebracht van het huidige aantal. Ongetwijfeld wacht Microsoft totdat het ronde aantal van 20 miljoen bereikt is, wat toch nét een wat mooiere mijlpaal is dan bijvoorbeeld 19.957.583 abonnees.

Team Xbox heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het opkopen van studio’s, waaronder recentelijk zelfs het gigantische Bethesda. Met deze overnames zijn miljarden gemoeid, maar het lijkt er dus op dat de investeringen zich uitbetalen, zeker nu veel mensen zijn gaan gamen met dank aan de coronacrisis.

 1.   
  Anoniem-1313718234's avatar

  Ongetwijfeld wacht Microsoft totdat het ronde aantal van 20 miljoen bereikt is, wat toch nét een wat mooiere mijlpaal is dan bijvoorbeeld 1.957.583 abonnees.

  20miljoen en bijna 2 miljoen. Oke goed stuk tekst inderdaad

 2.   
  Mike Gevers's avatar

  @Anoniem-1313718234: Getalletje vergeten, aangepast. Sorry hoor, anoniempje 🙂