Epic Games Store gaat vijftien games gratis weggeven

De Epic Games Store begon als distributieplatform voor Fortnite, maar ging daarna de concurrentie met Steam aan door ook pc-games van andere ontwikkelaars en uitgevers (soms exclusief) te distribueren, waarbij Epic Games minder geld opsnoept dan Steam. Maar vooral bekend is de winkel om het wekelijks gratis weggeven van games, waardoor de servers zelfs een keer klapten toen GTA 5 gratis werd verstrekt. Eind vorig jaar gaf het bedrijf zelfs dagelijks een game weg, en dat gaat dit jaar wederom gebeuren.

Vanaf 17 december houdt de Epic Games Store namelijk niet alleen uitverkoop met kortingen tot 75 procent, maar geeft het ook elk etmaal een titel gratis weg tot en met 31 december. In totaal kun je dus vijftien games gratis aan je collectie toevoegen. Wel geldt daarbij dat je ook écht maar 24 uur hebt om deze te claimen. Maar ach, voor een gratis game moet je toch zeker wel dagelijks kunnen inloggen op het platform, toch?

Als je overigens elke week al je gratis games claimt, bestaat er een reële kans dat er hier en daar een titel tussen zit die je al hebt. Daarbij geldt natuurlijk wel het aloude adagium dat je een gegeven game niet in de graphics mag kijken.

Over gratis games gesproken, ondergetekende tipt je bij dezen dat deze week Tyranny en Pillars of Eternity gratis op te pikken zijn bij de Epic Games Store. Deze twee RPG’s komen van de hand van Obsidian Entertainment, het bedrijf dat je waarschijnlijk eerder associeert met Fallout: New Vegas. Desalniettemin zijn ook deze twee titels werkelijk parels die niet de waardering krijgen die ze verdienen. Dus gaat allen heen en waardeer ze!

  1.   
    Amaraldane's avatar

    Tyranny en Pillars of Eternity zijn zeker de moeite waard om te spelen. Ik heb Tyranny geclaimd op Epic Games voor de DLC. De DLC heb ik namelijk niet op Steam.