CD Projekt RED waarschuwt tegen Cyberpunk 2077-streams voor release

Cyberpunk 2077 ging enkele maanden geleden “goud”, om vervolgens alsnog weer te worden uitgesteld. Inmiddels hebben we de toezegging dat CD Projekt RED de game écht niet (echt niet!) nogmaals gaat uitstellen. Dat is overigens geen heel grote verrassing, want de gehele game is al uitgelekt met dank aan medewerkers van warenhuizen. Hoewel dit al heeft geleid tot enkele nauwelijks noemenswaardige streams, waarschuwt ontwikkelaar CD Projekt RED nu definitief dat er consequenties zitten aan het voortijdig streamen van Cyberpunk 2077.

Dit maakt het bedrijf bekend in een angstaanjagend geel bericht (kennen we deze nog?), maar deze keer bevat het dus geen uitstel, maar een waarschuwing. Deze luidt dat men de MAX-TAC naar je huis zullen sturen als je de game streamt voor 9 december om middernacht. In het Cyberpunk 2077-universum is dit een cyber-SWAT-team dat is bedoeld om cyberpsycho’s te stoppen – en dat zelf ook voornamelijk bestaat uit psycho’s. Ongetwijfeld zul je geen wappe agenten aan je fysieke voordeur krijgen, maar ongetwijfeld zitten er vervelende gevolgen aan het breken van het streamembargo.

Na middernacht op 9 december mag je overigens streamen zoveel je wilt. In de woorden van CD Projekt RED: “Stream de game vanaf dat moment alsof er geen morgen is. Het is 2020, dus wie weet…”

  1.   
    Felis_Rufus's avatar

    Mijn pre-order staat en ik kijk niets vooraf.